Українці, попри складну ситуацію, вже зустріли новий 2023 рік, на який покладають багато надій. Хтось відмовився від цьогорічного святкування, а хтось вирішив провести цей день в колі рідних та близьких.

То ж якщо ви ще чекаєте гостей з нагоди новорічних свят, або готуєтеся скромно відзначити Різдво 7 січня, ці кілька рецептів простих закусок будуть як ніколи актуальними. Вони готуються швидко, але здатні додати трохи святкового настрою.

ТОП-5 швидких закусок для святкового застілля:

1. Канапе зі свіжим огірком та зірками

Гречаний або інший багет намастіть сирною намазкою. Поверх неї покладіть кружальце свіжого огірка та прикрасьте бутерброд новорічними зірками, вирізаними зі свіжого перцю формою для печива.

Якщо хочете приготувати домашню намазку, для цього необхідно додати в сир невелику кількість майонезу, подрібнений часник, порізану зелень і збити блендером.

Канапе з огірком, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Чоловікам віддаватимуть дітей після розлучення: з'явився революційний законопроект

Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші

Показати ще

2. Мишки з плавленого сиру

Такі милі створіння на святковому столі обов'язково піднімуть настрій. Крім того, вони неймовірно прості у приготування, то ж допомогти у цій справі вам допоможуть навіть малюки.

Використайте готові плавлені сирки трикутної форми або розділіть на трикутники звичайний плавлений сир. "Вуха" зробіть із солоного крекера, "очі "з перчинок чи шматочків оливок, а "носики" із заморожених ягід.

Мишки з плавленого сири, скріншот з відео

3. Тарталетки з креветкою

Готові тарталетки наповніть майонезом або домашньою сирною намазкою. Зверху покладіть очищену креветку та гілочку кропу. Така закуска особливо сподобається любителям морепродуктів.

Тарталетки з креветкою, скріншот з відео

4. Новорічні ялинки на крекері

Натріть на дрібній тертці твердий сир, додайте майонез і подрібнений часник. Зліпіть з цієї густої маси невеликі ялинки та обваляйте їх у заздалегідь підготовленому порізаному кропі. Далі прикрасьте цей кулінарний витвір зернятком граната та поставте на солоний крекер.

Ялинки на крекері, скріншот з відео

5. Ялинка з докторської ковбаси

Наступна закуска неймовірно проста. Для її приготування поріжте хліб темних сортів на великі шматочки та розмістіть на них трикутники докторської ковбаси у вигляді ялинки. Її верхівку зробіть з вареної моркви, а сніг - з натертого на дрібній тертці сиру.

Ялинка з ковбаси, скріншот з відео

Нагадаємо, розріжете яйце ідеально навпіл, не пошкодивши жовток: цікава кулінарна хитрість

Як повідомляв "Знай.ua", топ-3 найсмачніших начинок для фаршированих яєць: зметуть зі столу першими

Також "Знай.ua" писав, дві найсмачніші та найпростіші начинки для тарталеток: для новорічного столу кращих ідей не знайдете