Щоб приготувати смачні котлети варто дотримуватися деяких правил, якими діляться досвідчені кулінари. Наприклад, для того, щоб страва була соковитою та м'якою, її варто готувати із двох видів фаршу.
Проте інколи котлети виходять зовсім несмачними, а також забитими. Крім того, буває, що вони розпадаються під час смаження розпадаються через те, що основа неправильно приготована. То ж, щоб не зіпсувати котлети, не варто додавати у страву ці три складники.
Крім того, прислухайтеся до наступної поради: фарш найкраще відбити й залишити постояти протягом 10-15 хвилин, щоб котлети були соковитими та смачними.
Топ-3 інгредієнти, які зіпсують котлети:
1. Цибуля
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Цей коренеплід часто додають до котлет для отримання пікантного смаку. Проте, не кожен враховує, що часто вона пригоряє при смаженні котлет і дає неприємний присмак страві.
2. Борошно
З цим інгредієнтом слід бути особливо обережним, адже якщо ви надто багато додасте його при приготуванні страви, котлети будуть жорсткими та забитими. А, відповідно, вони втратять соковитість і вийдуть твердими й несмачними.
3. Свіжий білий хліб
Кулінари запевняють, що м'який, свіжий батон зробить котлети сухими. Натомість використайте при приготуванні котлет розмочені панірувальні сухарі. Їх можна легко зробити з черствого буханця хліба, розмоченого у звичайній воді, але не в молоці.
Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії
Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював
Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації