Як часто у вас буває таке, що ви приготували гарнір або посмажили яєчню і вам хочеться чогось ще? Огірочків або капусточки...
Згадали це почуття? Тоді ми пропонуємо вам простий рецепт швидкої маринованої капусти, який точно виручить у важкі моменти. Особливо смачно вона буде поєднуватися зі смаженою картоплею або з пюре.
Приготування:
Беремо з розрахунку на три кілограми капусти. Капусту нашаткувати. Натерти три великі морквини на крупній тертці. Видавити з часничниці 3-4 зубчики часнику. Все перемішати.
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Робимо маринад:
Півтора літра води ставимо на вогонь. Додаємо 200 гр.цукру, 3 столові ложки солі ( без верху), 250 гр. соняшникової олії. Коли закипить влити 200 гр. оцту 9%. Має покипіти 2-3 хвилини. Маринад готовий.
Заливаємо капусту гарячим маринадом. Капуста від цього трохи пом'якшується. Але тільки трохи. Тому не бійтеся заливати гарячим, прямо з плити. Капуста постоїть в цьому маринаді години 2. І можна їсти. Зараз так капусту робить багато хто. Раніше робили звичайним способом, доводилося чекати поки вона забродить, почне киснути. А цей спосіб швидкий. Капуста смачна, вітамінна. Хрустка. Перемішуємо. Даємо постояти 2 години. Знову перемішуємо і фасуємо в банки.
Нагадаємо вам рецепт ідеального варення з калини перед наступаючими холодами: навіть намагатися не потрібно, смачніше не придумати.
Раніше ми ділилися з вами рецептом тарта з мандаринами від зірки "МастерШеф" Євгена Клопотенка: свято триває, готуйте свої животи.