Відомий український кулінар Євген Клопотенко вирішив розповісти про те, які страви можна приготувати на святковий стіл. Для цього знадобиться бажання, а також трохи вільного часу.
Крім того, є навіть продукти і страви, які ми звикли їсти кожен Новий рік, але, які будуть в рази корисніше. Наприклад, олів'є без майонезу і ковбаси. Про це стало відомо завдяки порталу Освитория.
Ось, на оригінальне олів'є вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 250 г печериць;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 1 шт. лаврового листа;
- 3 горошини духмяного перцю;
- 2 курячих філе;
- 4 шт. яйця (відварені круто);
- 1 банка зеленого горошку;
- 4 шт. солоного огірка;
- 3 шт. картоплі (відварений в мундирі);
- 2 шт. моркви відварної;
- 3 ст. л. майонезу домашнього;
- Сіль і перець (за смаком).
Популярні новини зараз
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Всі інгредієнти, включаючи відварені гриби, потрібно нарізати кубиками, і змішати в мисці. Далі додаємо туди горошок, і можна приступати до готування найголовнішого - соусу, адже майонез ми не використовуємо.
Відваріть два яйця і відокремте білки від жовтків. Далі жовтки потрібно скласти в чашу блендера, і заливати половиною склянки натурального йогурту. 2 столових ложки лимонного соку, додаємо сіль і перець, і потім знову збиваємо. Виходить неймовірно смачна, а головне корисна заправка для салату.
Також, Євген Клопотенко запропонував приготувати ще одне незвичайне блюдо, і мова йде про салат з червоною капустою і грейпфрутом. Ця закуска буде виглядати як ковток свіжого повітря на застілля, тому не варто обходити стороною.
Знадобляться наступні інгредієнти:
- 300 г червоної капусти;
- 1 шт. Грейпфрута;
- 40 г сиру Пармезан;
- 1 гілочка м'яти;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 1 ст. л. винного оцту
- ½ Ч. л. цукру;
- Сіль і перець (за смаком).
Спочатку необхідно почистити і відокремити частинки грейпфрута від плівки, інакше закуска вийде з гіркотою. Далі нарізаємо дрібно капусту, солимо, цукор, перчимо, і стискаємо руками, щоб овоч дав свій сік. Потім необхідно додати оливкову олію, оцет, і частинки грейпфрута, після чого все ретельно перемішати. Перед тим, як подавати на стіл в тарілках, потрібно додати пармезан слайсами, і листя м'яти. Незвичайність смаку вас вкрай здивує.
Нагадаємо, що зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко придумав, як обійтися без оселедця під шубою і лосося на Новий Рік
Раніше повідомлялося, що звсезда "МастерШеф" Євген Клопотенко порадив, як все встигнути до бою курантів
Також, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко безжально проковтнув метелика і навіть не подавився