"Хмиз" - це улюблена солодка випічка з дитинства. Багато хто пам'ятає, як їх пригощали бабусі, але не всі знають, як правильно його готувати.
На цей раз вашій увазі пропонується відразу два рецепта. Вибирайте той, який вам більше до душі, і насолоджуйтеся смаком родом з дитинства.
"Безалкогольний" варіант "хмизу":
Інгредієнт
- одне куряче яйце,
- дві столові ложки рафінованої рослинної олії без запаху + для смаження,
- півтори склянки свіжого кефіру,
- одну щіпку солі,
- чотири склянки просіяного пшеничного борошна,
- одна упаковка ванільного цукру,
- три столові ложки цукрового піску,
- половину чайної ложки харчової соди,
- цукрова пудра для посипання.
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Як готувати:
- Просіяти борошно через сито, з'єднати з цукром, сіллю і ваніллю. У суміш додати яйце, кефір, дві ложки рослинної олії.
- Замісити м'яке еластичне тісто і залишити його відлежатися на 20 хвилин в холодному місці. Потім розкачати його в тонкий пласт і нарізати тонкими смужками. У кожній смужці ножем зробити проріз, протягнути через Нього один кінець смужки і вивернути.
- Обсмажувати в олії до золотого кольору, готовий виріб викласти на серветку і посипати цукровою пудрою.
Є й інший рецепт "хмизу", в якому для хрусткого ефекту додається алкоголь. Його можна спокійно давати дітям - ні краплі алкоголю в тесті не залишається, він вивітрюється при обсмажуванні.
Рецепт "хмизу" зі сметаною і алкоголем:
Що знадобиться:
- 200 грамів просіяного пшеничного борошна,
- Дві з половиною столових ложки жирної домашньої сметани,
- Дві столові ложки рому або горілки,
- щіпка солі,
- два курячих жовтки,
- дві столові ложки рослинної олії без запаху для смаження,
- цукрова пудра для посипання.
Як готувати:
Всі сухі інгредієнти змішати, додати яєчні жовтки (а не все яйце), сметану, ром або горілку. Замісити еластичне тісто, дати йому трохи відпочити.
Розкачати тісто в тонкий пласт, нарізати косими ромбами і зробити отвори в центрі кожного. Вивернути кожен ромб через дірочку, обсмажити в маслі до золотистої скоринки.
Посипати печиво цукровою пудрою і подавати на стіл.
Нагадаємо, рецепт оладок з пекінської капусти: як ситно нагодувати всю сім'ю за копійки. Телеведуча шоу "твій день" поділилася унікальним рецептом приготування ситних оладок з пекінської капусти
Як повідомляв портал "Знай.ua", картопляне пюре з часничком і маслом, як у бабусі на кухні: зимовий рецепт з мінімумом продуктів і витрат. Пропонуємо приготувати картопляне пюре по-новому. Запечений часник вдихне в буденне блюдо нове життя
Також " Знай.ua " писав, як уникнути витікання начинки з пиріжків: простий і зручний лайфхак. Велика проблема для тих, хто їх готує, легко вирішується.