Холодець - це не тільки чудова холодна м'ясна закуска, але і прикраса столу.

Жоден святковий стіл не обходиться без холодцю. Пропонуємо вам рецепт, за яким приготування цього блюда не здасться вам таким вже й складним.

Інгредієнти:

🔸Ноги яловичі - 1 кілограм
🔸Морква - 1-2 штуки
🔸Цибуля - 1-2 штука
🔸Корінь петрушки - 1 штука
🔸Лист лавровий - 1 штука
🔸Перець запашний - 2 горошини
🔸Чорний перець - 2 горошини
🔸Вода - 2 літри

Приготування

Популярні новини зараз

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Обсмалені таочищені яловичі ноги, розрубані на частини, помити щіткою та викласти у велику каструлю. Додаи на кожен кілограм кісток 1-2 моркви, 1-2 цибулини, 1 корінь петрушки, 1 лавровий листок і по 2 горошинки запашного і чорного перцю. На кожен кілограм кісток налити 2 літри води.

Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, знімайте піну і варіть на маленькому вогні 7-8 годин.

Холодець готовий до оброблення, коли м'якуш легко відділяється від кісток, і, коли ви пробуючи холодець, відчуваєте, що ложка прилипає до губ.

Далі солимо до смаку, враховуючи, що м'ясо і морква не солоні, додаємо 1 зубчик подрібненого часнику на кожен кілограм.

Викладаємо м'ясо на дошку, звільняємо його від кісток. Будьте уважні: у м'ясі можуть бути дрібні кісточки!

М'ясо дрібно нарізаємо, моркву, яка варилася в холодець і яйця, зварені на круто, нарізаємо кружечками.

Приступаємо до розливання холодцю. У форми кладемо нарізані яйця і моркву, і поверх них м'ясо на 1/3 висоти, а, якщо заливаємо холодець в тарілку або блюдо, в якому будемо подавати, то на початку кладемо м'ясо, а поверх нього яйця і моркву.

Заливаємо поверх м'яса бульйон, проціджуючи його крізь густе сито. Остуджуємо до кімнатної температури та ставимо в холодильник.

Викладаємо холодець на блюдо, прикрашаємо зеленню петрушки та подаємо до святкового столу з гірчицею і хріном.

Нагадаємо рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал Знай.ua, святкові молочні коктейлі стануть чудовою альтернативою шампанському на Новий рік: топ-3 рецепти

Також Знай.ua писав, як смачно засолити сало з часником