Журналістка Людмила Бадалян продовжує кулінарний експеримент ТСН у спецпроекті "Жахливо смачно" і на сьогоднішній день знайшла незвичайну страву на Закарпатті, де разом з місцевими кулінарними експертами ТСН готувала страву з одним інгредієнтом — леквар.

Читайте Знай в Google News!

Лише сливи знадобляться для цього місцевого страви. З них готують густе повидло, яке варять цілий день в мідних котлах на відкритому вогні, практично до чорного, темно-синього кольору. Леквар є дешевою і доступною їжею на Закарпатті І прийшло в Україну з Угорщини.

Його брали з собою в далекі подорожі і передавали солдатам на фронт, так як він довго не псується і має високу концентрацію фруктози. А процес приготування, варіння, займає не менше 24 годин, безперервно помішуючи протягом доби.

Сливи пускають сік в процесі приготування і, згодом, утворюється піна. А на ніч слід залишити леквар охолоджуватися, знявши з вогню. В результаті, з 55 кілограм м'якоті слив, виходить п'ять кг леквара. І вже на другий день приготування його можна пробувати.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Пам'ятайте, як круто намазати варення на хліб. Тільки він такий не такий солодкий, а більше дає кислинку. Я взагалі їла б його ложкою. Пам'ятайте, десерт без цукру-совість чиста", - підсумувала журналістка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопля, гриби і ніякої зайвої мороки: як зліпити вареники по-полтавськи практично з нічого.

Як повідомляв "Знай.ua", українець без сала, як човен без весла: корисні властивості улюбленого національного делікатесу, про які ви не здогадувалися.

Знай.ua писав, легендарна Козацька медовуха в домашніх умовах: точнісінько, як на ярмарку.