Сметанник - солодкий десертний виріб з борошна, в складі якого обов'язково присутня сметана. Дуже смачний і ніжний пиріг з ванільним ароматом! Готується дуже швидко, тому що в даному рецепті тісто не треба охолоджувати. Чимось нагадує чізкейк, але текстура більш повітряна!
Читайте Знай в Google News!
Рецептом поділився кулінарний телеграм-канал Real Food.
Сметанник
Інгредієнти:
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Тісто:
Борошно 300г
Масло вершкове 150г
Яйце 1шт.
Розпушувач 1,5 ч. л.
Підсолоджувач, цукор за смаком
Начинка:
Сметана 500г
Яйце 4шт.
Ванілін за смаком
Цукор 4ст. л. / 50г
Спосіб приготування:
Натираємо холодне масло на крупній тертці, змішуємо в ємності з борошном, яйцем, розпушувачем. Далі руками формуємо кульку і розподіляємо по змащеній слив. маслом формі (у мене діаметр 19,5 см). Для начинки змішуємо сметану, яйця, цукор або підсолоджувач, ванілін і перемішуємо віночком або блендером. Далі виливаємо начинку в основу, якщо борти високі, можна акуратно ножем зайве зрізати. Готуємо в розігрітій духовці при 180° протягом 45-50 хвилин (якщо форма менше, то і готуємо менше), у мене нижній нагрів духовки. По готовності сметаннику даємо охолонути і можна їсти.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, виноградний компот на зиму: всього три складові для напою насиченого кольору і смаку.
Як повідомляв "Знай.ua", яблука у власному соку на зиму: максимум вітамінів в банку і натуральний смак.
Знай.ua писав, рецепт м'яких курячих котлет: для любителів ніжності в роті.