Сметанник - солодкий десертний виріб з борошна, в складі якого обов'язково присутня сметана. Дуже смачний і ніжний пиріг з ванільним ароматом! Готується дуже швидко, тому що в даному рецепті тісто не треба охолоджувати. Чимось нагадує чізкейк, але текстура більш повітряна!

Читайте Знай в Google News!

Рецептом поділився кулінарний телеграм-канал Real Food.

Сметанник

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Тісто:

Борошно 300г
Масло вершкове 150г
Яйце 1шт.
Розпушувач 1,5 ч. л.
Підсолоджувач, цукор за смаком

Сметанник на сковороді, скріншот: YouTube

Начинка:

Сметана 500г
Яйце 4шт.
Ванілін за смаком
Цукор 4ст. л. / 50г

Сметанник на сковороді, скріншот: YouTube

Спосіб приготування:

Натираємо холодне масло на крупній тертці, змішуємо в ємності з борошном, яйцем, розпушувачем. Далі руками формуємо кульку і розподіляємо по змащеній слив. маслом формі (у мене діаметр 19,5 см). Для начинки змішуємо сметану, яйця, цукор або підсолоджувач, ванілін і перемішуємо віночком або блендером. Далі виливаємо начинку в основу, якщо борти високі, можна акуратно ножем зайве зрізати. Готуємо в розігрітій духовці при 180° протягом 45-50 хвилин (якщо форма менше, то і готуємо менше), у мене нижній нагрів духовки. По готовності сметаннику даємо охолонути і можна їсти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, виноградний компот на зиму: всього три складові для напою насиченого кольору і смаку.

Як повідомляв "Знай.ua", яблука у власному соку на зиму: максимум вітамінів в банку і натуральний смак.

Знай.ua писав, рецепт м'яких курячих котлет: для любителів ніжності в роті.