Чкмерулі - дуже смачна страва грузинської кухні. Це смажена курка в ароматному вершковому соусі з часником і кінзою - проста, але дуже яскрава за смаком страва грузинської кухні.
Читайте Знай в Google News!
Складові :
Курка цілком або гомілку
Паприка - 1-2 ч.л.
Хмелі-сунелі - 1 ч.л. за бажанням
Сіль, Перець за смаком
Часник - 2-3 зубчики
Кінза - пучок
Сметана або вершки 250 гр
Вода на око
Борошно - 1 ст.л
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
приготування:
Курку помити, висушити.
Далі курку змастити або рясно полити (розтопленим) вершковим маслом.
Змішати паприку, сіль, перець, за бажанням можна додати хмелі-сунелі і додати цю суміш до курки, добре перемішати.
Відправити в духовку, випікати при 180 гр приблизно 30-40 хв.
Зелень і часник дрібно порубати, обсмажити в казані з олією. Додати борошно, перемішати, щоб не було грудочок.
Додати сметану або вершки (20%), перемішати.
Додати воду на око, щоб зробити соус потрібної вам густоти.
Посолити, приправити перцем.
Вийняти курку з духовки, полити зверху соусом і знову відправити в духовку на 10-15 хвилин.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, Ревізор Панкова дала корисні поради при підборі огірочків для консервації.
Як повідомляв Знай. ua, швидко, просто і смачно, рецепт пікантною закуски з маринованих кабачків.
Також Знай. ua писав, що унікальний рецепт класичних голубців, одна година старань-вражень на місяць.