Якщо вам набридло звичайне варення з полуниці, а тортики і цукерки - річ шкідлива, то для таких випадків є відмінна альтернатива. Це ідеальний рецепт для любителів солодкого і корисного, стане в нагоді не тільки як запас на зиму, але і у чаю осінніми вечорами.

Вам знадобиться:

Джем зі слив та горіхів. Скріншот з YouTube

1 кг сливи

100 г волоського горіха

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Показати ще

1.2 склянки води

900 г цукру

Рецепт приготування:

Джем зі слив та горіхів. Скріншот з YouTube

Горіхи попередньо залити окропом хвилин на 10, так як розпарені вони краще зможуть увібрати в себе сироп).

З слив видалити кісточки, додати воду і варити до розм'якшення (приблизно 10-15 хвилин). Потім додати цукор і горіхи і варити до готовності на маленькому вогні, помішуючи ще 40 хвилин.

Гарячий джем розлити по банках і закрити.

Примітка:

Джем зі слив та горіхів. Скріншот з YouTube

Слід зазначити, що слива володіє універсальним в'язким ефектом. Тобто, якщо у вас проблеми з травленням, налягати на неї не варто. Але, тим не менш, таке варення готується не складно і не вимагає багато витрат. А наявність в ньому волоського горіха активізує вітамінну силу інших складових.

Джем зі слив та горіхів. Скріншот з YouTube

Цукор при бажанні можна також замінити на мед, спираючись на свої смаки і наочні пропорції. Мед повинен бути густий (бажано гречаний, темний). Таким чином варення досягне потрібної консистенції за короткий термін.

Нагадаємо, опубліковано рецепт універсального кокосового торта.

Як повідомляв Знай.uа, шеф-кухар Гордон Рамзі підказав, як зробити ідеальну страву зі звичайних макаронів.
Також Знай.uа писав, що з'явився рецепт домашнього хліба з ароматною скоринкою.