Незвичайний маринований виноград можна подавати на святковий стіл у вигляді закуски або використовувати для створення канапе і бутербродів. Зовні і за смаком виноград в пряному маринаді дуже схожий на оливки. Вибирайте великі сорти, бажано без кісточок. Можна також зробити асорті з кольорового винограду.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- Виноград білий - 1 кг
- Оцет - 100 мл
- Вода - 800 мл
- Цукор - 200 г
- Кориця - 0,5 ч. л.
- Сіль - 50 г
- Чорний перець (горошком) - 5 шт.
- Перець запашний - 3 шт.
- Гвоздика - 5 шт.
- Лавровий лист - 1 шт
Приготування:
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Зніміть виноград з гілки і промийте. Заповніть ягодами невеликі баночки, вимиті з содою. Для розсолу змішайте всі інгредієнти, що залишилися і доведіть до кипіння. Дайте покипіти 2 хвилини і зніміть з вогню.
Вставте у кожну баночку по столовій ложці. Це допоможе захистити банку від різкого перепаду температур. Залийте виноград маринадом. Вийміть ложки і закрийте банки кришками. Після того, як закрутка охолоне, поставте її в холодильник на 5-7 днів. А вже через тиждень у вас буде чудова закуска, яка прекрасно поєднується з м'ясними та овочевими стравами.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації
Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості
Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби