Незвичайний маринований виноград можна подавати на святковий стіл у вигляді закуски або використовувати для створення канапе і бутербродів. Зовні і за смаком виноград в пряному маринаді дуже схожий на оливки. Вибирайте великі сорти, бажано без кісточок. Можна також зробити асорті з кольорового винограду.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Виноград білий - 1 кг
  • Оцет - 100 мл
  • Вода - 800 мл
  • Цукор - 200 г
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 50 г
  • Чорний перець (горошком) - 5 шт.
  • Перець запашний - 3 шт.
  • Гвоздика - 5 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт

Маринований виноград, фото: скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз

Гороскоп на сьогодні, 27 квітня: неділя несподіванок, емоційних гойдалок і кармічних уроків

Українці звільняються від комунальних платежів: хто має право не платити жодної копійки

П'яти категоріям українців виплатять по 3000 та 5000 гривень: хто отримає допомогу

Переселенців змусять жебракувати, не пошкодують навіть дітей: який документ вимагають

Показати ще

Зніміть виноград з гілки і промийте. Заповніть ягодами невеликі баночки, вимиті з содою. Для розсолу змішайте всі інгредієнти, що залишилися і доведіть до кипіння. Дайте покипіти 2 хвилини і зніміть з вогню.

Вставте у кожну баночку по столовій ложці. Це допоможе захистити банку від різкого перепаду температур. Залийте виноград маринадом. Вийміть ложки і закрийте банки кришками. Після того, як закрутка охолоне, поставте її в холодильник на 5-7 днів. А вже через тиждень у вас буде чудова закуска, яка прекрасно поєднується з м'ясними та овочевими стравами.

Маринований виноград, фото: скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби