Багато з тих, хто на дієті, просто втомилися в гонитві за поєднанням: смачно і малокалорійно. Якщо набридло постійно підбирати ідеальний варіант для закусок і перевіряти етикетки зі складовими в магазинах, можна власноруч приготувати популярний і дуже смачний адигейський сир.

Його смак досить незвичайний, але якщо дотримуватися рецептури, то вийде досить оригінальне поєднання ароматів.

Рецепт адигейського сиру

Рецепт адигейського сиру, скріншот з YouTube

(на 100 гр. - всього 64 Ккал)

Популярні новини зараз

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей

Показати ще

1 літр молока (1.5% жирності)

1 літр кефіру (1-1.5% жирності)

3 яйця

3 чайні ложки солі

Зелень, паприка

У каструлю виливаємо молоко, кефір, на середньому вогні доводимо масу до кипіння. Періодично помішуємо, щоб не пригоріло. Поки закипає молоко, збиваємо яйця і, помішуючи, доводимо до кипіння.

Рецепт адигейського сиру, скріншот з YouTube

Потім варимо на середньому вогні 5-7 хвилин. Сирна маса повинна добре відділятися від сироватки. Отриманий сир злити в друшляк, застелений марлею, дати йому стекти і трохи охолонути.

Рецепт адигейського сиру, скріншот з YouTube

Рецепт адигейського сиру, скріншот з YouTube

Вмішати посічену зелень і паприку. Потім закрутити "вузликом" і покласти під прес. Залишити на 4-5 годин, краще на ніч. Можна при кімнатній температурі. Отриманий сир зберігати в холодильнику (термін придатності - до 4-х днів).

Нагадаємо, з'явився споконвічно український рецепт пампушок з часником.

Як повідомляв Знай.uа, господині поділилися хитрим способом приготувати солодке асорті на зиму з овочів.

Також Знай.uа писав, що опубліковано рецепт смачної домашньої згущеного молока з кавовим ароматом.