У літню спеку отримати заряд свіжості і бадьорості допоможе охолоджена версія всіма улюбленого напою. Вашій увазі 5 простих рецептів холодної кави на основі еспресо.
Молоко з кавовим льодом
Інгредієнт:
- кава еспресо або американо
- молоко звичайне або рослинне
- солодкий сироп за бажанням
Спосіб приготування:
1. Приготуйте еспресо або американо зручним для вас способом. Охолодіть каву і влийте в формочки для льоду. Зручніше витягувати кубики з силіконових формочок, але ви можете взяти ті, що є в наявності.
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
2. Можна заморозити відразу побільше заготовок, щоб потім насолоджуватися напоєм протягом декількох днів.
3. Коли лід буде готовий, покладіть в стакан кілька кубиків, влийте трохи сиропу для солодощі. Можете використовувати той, який більше любите. Цукор в цьому випадку не підійде, так як він погано розчиняється в холодних рідинах.
4. Влийте в склянку молоко. Його температуру також регулюйте самі. Якщо молоко буде теплим, лід розтане швидше. Щоб напій був більш освіжаючим, попередньо охолодіть і молоко або ж поставте склянку з кубиками льоду і молоком на час в холодильник.
Кава-фраппе
Інгредієнт:
- Еспресо-50 мл
- цукор — 1– 2 ч. л.
- холодне молоко-100 мл
- колотий лід-1/3 склянки
- збиті вершки - за смаком
- карамель - за смаком
- шоколад - за смаком
Спосіб приготування:
1. Приготуйте еспресо і трохи охолодіть.
2. Покладіть в чашу блендера колотий лід, додайте цукор, влийте каву і холодне молоко. Збийте все до утворення піни.
3. Вилийте напій у високу склянку, прикрасьте збитими вершками, карамеллю і тертим шоколадом. Подавайте напій негайно!
Бамбл-кава (Джміль)
Інгредієнт:
- Еспресо-50 мл
- карамельний сироп-15 мл
- апельсини середні - 2 шт.
- кубики льоду - за смаком
Спосіб приготування:
1. Зваріть Еспресо, охолодіть його в холодильнику.
2. Промийте апельсини, відріжте пару часточок. З іншої частини вичавіть сік.
3. У склянки покладіть кубики льоду, налийте до половини апельсиновий сік.
4. Акуратно по стінці склянки налийте карамельний сироп.
5. Аналогічним способом додайте в склянки охолоджену каву. В ідеалі шари не повинні змішуватися спочатку для ефектної подачі. Далі для більш збалансованого смаку напій можна перемішати.
6. Прикрасьте склянки часточками апельсинів і подавайте!
Ольенг (по-тайськи)
Інгредієнт:
- Еспресо — 100 мл
- вершки 10% - 50 мл
- цукор-0,5 ст. л.
- мелений кардамон-0,25 ч. л.
- мелений мигдаль-2 щіпки
- колотий лід - за смаком
Спосіб приготування:
1. Зваріть Еспресо, поставте в холодильник охолоджуватися.
2. У сотейник з товстим дном налийте вершки, додайте цукор і кардамон. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Зніміть вершки з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин. Далі додайте мелений мигдаль і перемішайте. Після цього вершки слід охолодити.
3. Покладіть в стакан колотий лід, влийте вершки, а зверху додайте охолоджений Еспресо. Пригощайтеся!
Кавовий смузі
Для тих, хто любить пити вранці і смузі, і каву, існує ідеальний варіант — об'єднати все в одному напої. Для основи найкраще підійде молоко або йогурт, при цьому всі інгредієнти потрібно попередньо охолодити в холодильнику. Рецепт гранично простий, а приготування займе мінімум часу.
Інгредієнт:
- Еспресо-250 мл
- йогурт-250 мл
- банани - 1 шт.
- солодкий сироп - за смаком
- кориця - за смаком
- м'ята - 1 гілочка
Спосіб приготування:
1. Зваріть еспресо і охолодіть.
2. Дістаньте з холодильника інші інгредієнти. Банан наріжте на шматочки і помістіть в чашу блендера. Влийте йогурт, солодкий сироп і збийте все до однорідного стану.
3. Додайте каву і ще раз все збийте.
4. Влийте смузі в стакан, посипте зверху корицею і прикрасьте м'ятою. Насолоджуйтесь!
Нагадаємо, раніше рецепт ніжного і смачного тарта з черешнею: можна навіть на дієті.
Як повідомляв портал "Знай.uа", простий рецепт шаурми, який зможе повторити кожен.
Також "Знай.uа" писав, що рецепт найніжніших маринованих огірочків без оцту-можна навіть діткам.