Шоколадні тістечка є улюбленими ласощами багатьох дітей і дорослих, але "шеколадна лава" - справжній шедевр кулінарії, який дуже популярний у всьому світі. Цей вишуканий десерт готується дуже швидко і, на диво, просто. Для ласунів і любителів чогось незвичайного підготували рецепт "Шоколадно-малиновою лави", пише Telegram-канал Антихрючево.
Інгредієнти:
- малинове варення - 4 ст. л.;
- білий шоколад – 140 г (для начинки – 115 г);
- масло – 115 г (розтопленого);
- яйце – 2 шт.;
- яєчний жовток – 2 шт.;
- борошно – 60 р.
Спосіб приготування:
1. Спочатку в мікрохвильовці розігрійте малинове варення протягом однієї хвилини.
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
2. Потім додайте білий шоколад і ретельно перемішайте до отримання однорідної маси. Помістіть в морозилку на годину.
3. У мисці гарненько змішайте білий шоколад і гаряче розтоплене вершкове масло.
4. Додайте яйця, яєчні жовтки, цукор і борошно. Збийте.
5. Змастіть внутрішню частину формочок вершковим маслом, а потім додайте приблизно одну чайну ложку борошна, щоб вона повністю покривала внутрішню частину.
6. Заповніть формочки приблизно на ¾ тістом, потім додайте столову ложку малиновою начинки. Залийте зверху тістом.
7. Поставте формочки на деко і випікайте при 180 градусах протягом 15-18 хвилин.
8. Подавати до столу теплим з морозивом.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати кавунове варення до чаю.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували незвичайний рецепт приготування кукурудзи.
Також "Знай.ua" писав, як приготувати фруктове морозиво.