Пелюсткой називають блюдо – маринована капуста. Його готують з буряком, завдяки якій капуста і набуває красивий рожевий колір. На приготування знадобиться близько години, а потім капусті потрібно дати замаринувати дві доби.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна - 2 кг;
  • Буряк - 100 р;
  • Часник - 1 шт;
  • Вода - 1 л;
  • Оцет - 100 мл;
  • Сіль - 2,5 ст. л;
  • Цукор - 100 г;
  • Перець гіркий - 1 шт.

Приготування:

Капусту потрібно порізати кубиками 3 на 3 див. Буряк натерти на крупній тертці і нарізати великими шматочками.

Далі необхідно все перемішати і покласти в трилітрову банку.

Популярні новини зараз

Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Тепер кип'ятимо воду для маринаду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком.

В окріп влити оцет, додати тертий часник і прокип'ятити ще 1-2 хвилини.

Приготованим гарячим маринадом капусту. Закрити банку поліетиленовою кришкою. Мариновану капусту залишити при кімнатній температурі на 2 дні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечені овочі в духовці рецепт маринаду, який зробить звичайна страва неперевершеним.

Як повідомляв Знай. ua, фаршировані печериці з перепелиними яйцями і сирокопченою ковбасою — красиве святкове страву за 20 хвилин.

Також Знай. ua писав, що перчик на зиму можна приготувати за 5 хвилин – смачне частування для всієї родини.