Зі слив можна приготувати не лише ароматну випічку, а й кисло-солодкий соус сацебелі. Такий соус можна їсти фактично одразу після приготування. Він прекрасно буде поєднуватися зі смаженою картоплею, шашликом, запеченим м'ясом, макаронами.
Рецепт дуже смачного соусу зі слив, який легко приготувати в домашніх умовах, пропонує редакція "Так Просто!".
Інгредієнти:
- 2 кг слив
- 1 головка часнику
- 10 г приправи каррі
- 3 гострих перці чілі
- цукор за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
Дозволили бронювати до 100% працівників: кому більше не загрожує мобілізація
Без суду не виселять, але квартиру продадуть: боржникам готують суворі реалії
Немає грошей – йди воюй: нардеп закликав змінити систему штрафів від ТЦК
Мають мобілізувати у першу чергу: за ким прийде ТЦК
Сливи помийте і видаліть кісточки. Краще всього брати не дуже стиглі сливи. Поки вони тверді, то мають кислинку, яка стане важливою ноткою кисло-солодкого соусу сацебелі. Почистьте часник, помийте гострий червоний перець і витягніть з нього насіння (краще це робити у рукавичках і в жодному разі не торкатися обличчя).
Сливи, часник і гострий перець подрібнюємо на м'ясорубці. Додаємо приправу каррі, сіль і цукор за смаком, вимішуємо. Варіть соус на повільному вогні протягом 30 хвилин. Остудіть і розлийте по стерилізованих банках. Якщо соус заготовлювати на зиму, то закатайте банки стерилізованими кришками.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.
Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.