З порічок, крім компотів, можна приготувати смачне желе. Воно виходить дуже ніжним, легким, з приємним смаком. Більш того, готується воно лише 20 хвилин. Крім того, не обов'язково позбавлятися від гілочок смородини, що досить зручно і значно зекономить час.

Інгредієнти:

  • 1 кг червоної смородини;
  • 1 кг цукру.

Якщо у вас є багато білої смородини, додайте її до червоної у пропорції 1 : 1. Желе вийде не дуже яскравим, але не менш смачним.

Порічки, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Добре промийте свіжі ягоди. Засипте їх цукром в зручну миску і ретельно перемішуйте великою ложкою 5–8 хвилин. Цукор повинен розчинитися в ягідному соку, а сама маса — вийти кашоподібною. Перекладіть суміш у високу каструлю і поставте на сильний вогонь. Безперервно помішуйте суміш. Варити близько 8-10 хв.

Коли суміш закипить, в каструлі з'явиться пінка, якої згодом стане набагато більше. Інтенсивно перемішуйте ягідну масу, інакше вона втече. Поступово піна почне осідати, а на поверхні самої суміші з'являться бульбашки. Після цього потрібно поварити желе ще приблизно 3 хв та зняти суміш з вогню. Перетріть суміш через сито.

Рідке желе розлийте по банках і, не закриваючи їх, залиште при кімнатній температурі на ніч. За цей час желе застигне. Без желатину ми отримуємо дуже смачне вітамінне освіжаюче желе.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння