Багато господинь, роблячи якусь випічку, гасять соду оцтом. Однак насправді це приносить більше шкоди, ніж користі. Якщо ви гасите соду оцтом, розраховувати на те, що у вас вийде пухкий бісквіт, не варто. Через особливі хімічні реакції, бісквіти просто осідають, а господиня не може зрозуміти, чому ж так сталося? Все просто.

сода замість розпушувача фото: lifehacker.ru/chem-zamenit-razryxlitel-testa/

Якщо ви гасите соду оцтом, відбуваються хімічні реакції, що призводять до руйнування вуглекислоти в тесті. Вона розпадається на компоненти і швидко випаровується. Саме вуглекислота робить бісквіт високим, пишним і красивим. Однак як же погасити соду, і при цьому не допустити випарів?

Вода з лимоном, фото: Pxhere


Щоб добитися ідеального результату, необхідно проводити гасіння по-іншому. Вам знадобляться дві склянки. У них додає по 3 ст. л. води. У перший додаємо необхідну кількість соди, а другий – лимонний сік або кислоту (з розрахунку 2 заходи соди : 1 міра соку або кислоти). Виливаємо ці розчини в тісто і швидко перемішуємо. При цьому сода погашається, а ви отримуєте високий, апетитний і дуже смачний бісквіт.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе

"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

Білкова піна в тісто для бісквіту

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, старий бабусин рецепт приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв

Як повідомляв портал "Знай.іа" не розвалюються і не підгорають секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.іа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння