Полуничне дієтичне варення готується легко, а варіант без варіння дозволить зберегти всі корисні властивості ягоди і не зашкодить фігурі зайвими сантиметрами.

Самим низькокалорійним і простим варіантом є полуниця, протерта з медом. Для полуничного джему без цукру знадобиться 600 грам полуниці і 350 грам меду.

Полуницю необхідно очистити, помити і висушити. Занурити і збити блендером протягом 7-10 хвилин. Його варто зберігати у добре закритих банках в холодильнику не більше 3 місяців.

Однак і зварити полуничне варення без цукру можливо. Для цього потрібно взяти полуницю і мед у пропорції один до одного. Наприклад, 500 грам меду і 500 грам полуниці.

Полуничне варення, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Показати ще

Ягоди потрібно помити і видалити хвостики. Велику полуницю краще нарізати, а дрібну можна залишити цілою.

З'єднати мед з полуницею і поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння і вимкнути. Дати варенню охолонути.

Після остигання закип'ятити варення ще раз і знову вимкнути. Розлити по банках, закрити кришками і відправити на зберігання.

Краще для варення використовувати рідкий мед, а самі ягоди стиглі і солодкі для найбільшої користі і яскравого смаку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт ласощів, яка легко замінить шоколад або морозиво.

Як повідомляв Знай. ua, секрет пишних панкейків, які не опадають.

Також Знай. ua писав, що желе буває не тільки фруктовим, французький рецепт бланманже вразить близьких і гостей.