Варення "п'ятихвилинка" з полуниці — це самий оптимальний спосіб заготовки полуниць на зиму. До того ж, швидка термічна обробка збереже в ягодах максимальну кількість вітамінів, а також заощадить час, якого жінкам, завжди так не вистачає, пише Good-Menu.Ru.
Інгредієнти:
- полуниця - 1 кг;
- цукор - 1 кг;
- лимонний сік - 1 ст. л.
Спосіб приготування:
1. Спочатку миємо полуницю, даємо стекти воді. Потім видаляємо плодоніжки.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
2. Потім підготовлену полуницю складаємо в не окисляючий посуд.
3. Засипаємо цукром полуницю.
4. Полуницю в цукрі накриваємо чистим рушником і залишаємо на пару годин, щоб ягоди пустили сік.
5. Далі полуницю в каструлі ставимо на вогонь. Нагріваємо на слабкому вогні, час від часу струшуємо каструлю.
6. Пінку, яка з'явилася знімаємо чистою дерев'яною ложкою.
7. Потім додаємо столову ложку лимонного соку.
8. Кип'ятимо варення 5 хвилин на середньому вогні. Гаряче варення з полуниці розливаємо у сухі чисті банки, ретельно закорковуємо металевими кришками та ставимо кришками вниз. На наступний день остигле варення ставимо на зберігання в темне прохолодне місце.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати сирний корж.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували 5 дієтичних рецептів з кабачків.
Також "Знай.ua" писав, як приготувати малосольні огірки без консервації.