М'ятне варення не лише незвичне і дуже приємне на смак, але й корисне для здоров'я. Варення з ароматної м'яти допомагає при простудних і шлункових захворюваннях. Також воно неймовірно смакує при додаванні у чай.
Інгредієнти:
- 250 г листя м'яти
- 1 кг цукру
- 2 лимони
- 0,5 л води
Приготування:
Листя м'яти зі стеблами промити, обсушити та подрібнити. Лимони дрібно нарізати разом зі шкіркою. Все скласти в каструлю і варити протягом 10 хвилин. Залишити на добу, а після цього суміш віджати, настій відфільтрувати. Додати до нього цукор і варити до готовності. Гаряче варення розлити у прокип'ячені банки та одразу закатати.
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Для приготування варення можна використовувати будь-яку м'яту: перцеву, ментолову, лимонну, німецьку кучеряву. Підійде і польова м'ята, і кімнатна, і лісова. Важливо, щоб аромат і смак її подобався сім'ї. В крайньому разі м'яту можна відшукати в супермаркеті або на ринку.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, печінковий, рибний, яблучний і з бринзою – 5 найкращих рецептів домашнього паштету
Як повідомляв портал "Знай.uа", абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить усі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі
Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки