Українську кухню неможливо уявити без вареників. Сьогодні в арсеналі українських господинь є безліч рецептів приготування — з вишнею, з полуницею, з лісовими ягодами, черешнею, яблуками, сиром. Серед несолодких наповнювачів найбільш поширеними є капуста, картопля, гриби й сало. Пропонуємо спробувати ще один особливий рецепт — вареники з черешнею.
Інгредієнти:
-
2 склянки пшеничного борошна
-
1 яйце
-
0.5 склянки води
-
2 склянки черешні
-
0.5 склянки цукру
-
0.5 ч. л солі
Приготування:
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Черешню добре промити та видалити кісточки. Засипати цукром і відставити у бік. З борошна, яйця, води та солі замісити еластичне, пружне тісто. Накрити чистою серветкою і залишити на 30 хвилин. Сік злити в окремий посуд, прокип'ятити. Черешню посипати 2 ст. ложками борошна і перемішати. Робочу поверхню посипати борошном, викласти тісто і розкачати у тонкий пласт.
З тіста склянкою вирізати кружечки, на кожен з них викласти кілька ягід. Краї защипати, надаючи форму вареника. Вареники відварити у киплячій підсоленій воді 4-5 хвилин або поки не спливуть. Готові вареники вийняти шумівкою на блюдо та полити черешневим соком.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання
Як повідомляв портал "Знай.uа", цю закуску зметуть зі стола вмить — апетитні рулетики з баклажанів з сиром та часником
Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля