Відомий шеф-кухар ресторану в’єтнамської кухні TinTin, а також ведучий програми "Хлебное зрелище" Ілля Сьомін поділився унікальним рецептом салату з полуницею, який припаде до смаку багатьом, пише The village.
Інгредієнти:
- Бейбі-шпинат – 100 г
- Полуниця (чищена) – 400 г
- Авокадо – 1 шт
- Сир (козячий, фета або блакитний) – 100 г
- Підсмажений мигдаль – 70 г
- Червона цибуля – ½
Заправка для салату:
- Оливкова олія – 45 г
- Яблучний оцет – 3 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Макові зерна – 1 ст. л.
- Мелена гірчиця – за смаком
- Дрібна морська сіль і мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
Зробіть заправку, для цього змішайте всі інгредієнти, крім макових зернят і оливкової олії. Поступово почніть вливати оливкову олію, постійно збиваючи. Коли вийде емульсія – додайте макові зерна й перемішайте.
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Почистіть авокадо та наріжте кубиками, розкришіть сир і дрібно наріжте цибулю. Усі інгредієнти салату перемішайте, додайте заправку та перемішайте ще раз.
ПОРАДА: подавати відразу ж після приготування.
Також своїм рецептом салату з полуницею поділився й відомий український телеведучий Євген Клопотенко, який зізнався, що довго експериментував, аби створити це "чудо".
Інгредієнти:
- Полуниця – 300 г
- Томати чері – 300 г
- Базилік – 30 г
- Насіння соняшника – 1 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Полуницю добре промийте, очистіть від хвостиків і поріжте на дві частини. Помідори черрі також поріжте навпіл. Листя базиліку обірвіть від гілок. Змішайте в невеликій посудині бальзамічний оцет, лимонний сік й оливкову олію. Далі – викладіть полуницю, томати й листя базиліку в салатник, злегка перемішайте, додайте насіння соняшника й соус.
ПОРАДА: якщо хочете зробити салат більш поживним, додайте в кожну порцію кілька шматочків свіжої моцарели. Якщо вам не подобається смак бальзамічного оцту, можете використовувати червоний винний оцет.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Легкий салат з морепродуктів: покроковий рецепт, який сподобається кожному.
Як повідомляв портал Знай.ua, "Мімоза" і "Шуба" поряд не стояли - як приготувати салат з тунцем, всього три складові.
Також Знай.ua писав, Весняний салат для імунітету — свіжа зелень та овочі захистять організм, бомбезний рецепт.