Відомий шеф-кухар ресторану в’єтнамської кухні TinTin, а також ведучий програми "Хлебное зрелище" Ілля Сьомін поділився унікальним рецептом салату з полуницею, який припаде до смаку багатьом, пише The village.

Інгредієнти:

  • Бейбі-шпинат – 100 г
  • Полуниця (чищена) – 400 г
  • Авокадо – 1 шт
  • Сир (козячий, фета або блакитний) – 100 г
  • Підсмажений мигдаль – 70 г
  • Червона цибуля – ½

Заправка для салату:

  • Оливкова олія – 45 г
  • Яблучний оцет – 3 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Макові зерна – 1 ст. л.
  • Мелена гірчиця – за смаком
  • Дрібна морська сіль і мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

Зробіть заправку, для цього змішайте всі інгредієнти, крім макових зернят і оливкової олії. Поступово почніть вливати оливкову олію, постійно збиваючи. Коли вийде емульсія – додайте макові зерна й перемішайте.

Популярні новини зараз

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще

Почистіть авокадо та наріжте кубиками, розкришіть сир і дрібно наріжте цибулю. Усі інгредієнти салату перемішайте, додайте заправку та перемішайте ще раз.

ПОРАДА: подавати відразу ж після приготування.

Салат з полуниці

Також своїм рецептом салату з полуницею поділився й відомий український телеведучий Євген Клопотенко, який зізнався, що довго експериментував, аби створити це "чудо".

Інгредієнти:

  • Полуниця – 300 г
  • Томати чері – 300 г
  • Базилік – 30 г
  • Насіння соняшника – 1 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Полуницю добре промийте, очистіть від хвостиків і поріжте на дві частини. Помідори черрі також поріжте навпіл. Листя базиліку обірвіть від гілок. Змішайте в невеликій посудині бальзамічний оцет, лимонний сік й оливкову олію. Далі – викладіть полуницю, томати й листя базиліку в салатник, злегка перемішайте, додайте насіння соняшника й соус.

ПОРАДА: якщо хочете зробити салат більш поживним, додайте в кожну порцію кілька шматочків свіжої моцарели. Якщо вам не подобається смак бальзамічного оцту, можете використовувати червоний винний оцет.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Легкий салат з морепродуктів: покроковий рецепт, який сподобається кожному.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Мімоза" і "Шуба" поряд не стояли - як приготувати салат з тунцем, всього три складові.

Також Знай.ua писав, Весняний салат для імунітету — свіжа зелень та овочі захистять організм, бомбезний рецепт.