Цей коренеплід майже не помічають на полицях магазинів, а даремно, тому що пастернак містить більше вітамінів і мінералів, ніж морква. Також цей овоч називають "польовим борщем".
Виявляється, пастернак – далекий родич моркви і петрушки. Він багатий калієм, кремнієм і фосфором. Також у коренеплодах містяться крохмаль, білки, клітковина, пектинові речовини та олії.
Цей овоч надає бульйону аромат і щільну текстуру. Запечений або смажений у фритюрі пастернак входить до складу традиційної різдвяної вечері в англомовних країнах, а з відвару пастернака роблять сироп від кашлю.
До появи картоплі пастернак разом з бруквою і ріпою виконував його роль у супі та рагу. Люди, які хочуть схуднути, можуть слідувати бабусиним рецептам та використовувати пастернак у всіх стравах замість калорійної картоплі.
Військові заявили про провал мобілізації та звернулися до ухилянтів
Штраф на польському кордоні: українку покарали за документ
Польща змінила правила в'їзду для українців
Гроші списуватимуть з усіх рахунків: нові правила оплати карткою
Варто відзначити, що калорійність кореня пастернаку всього 47 ккал. З вареного або запеченого пастернака можна приготувати пюре з солодким смаком і горіховим запахом.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як виростити щедрий урожай на грядці – найкращі варіанти підживлення овочів.
Як повідомляв портал Знай.uа, скинути зайву вагу й нормально наїстися – топ-5 смачних страв з кабачків.
Також портал Знай.uа писав, як підгодовувати рослини добривом з цибулевого лушпиння.