Салат з буряка і часнику є традиційною стравою грецької кухні. Він ідеально підійде як закуска до обіду. Готовий буряк довго зберігається у банці. Буряк маринується в оливковій олії та оцті кілька днів. Для отримання більш пікантного смаку можна додати улюблені спеції. Трохи перцю додасть закусці з буряка гостроти, а ароматні трави зроблять смак цікавішим. Такий маринад можна використовувати як заправку до салатів.
Інгредієнти:
- Буряк - 2–3 шт.
- Часник - 2 зуб.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Винний оцет - 50 мл
- Сіль - 1 ч. л.
Приготування:
Буряк помити, можна використовувати також і бадилля. Відварити його до готовності: бадилля приблизно 10 хвилин, а буряк — 45–60 хвилин. Охолодити буряк, очистити і нарізати скибочками завтовшки 1 см. Щільно скласти у чисту суху банку, пересипаючи шари подрібненим часником. Залишити вільними 1–2 см до краю.
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Розвести сіль у склянці води і залити на дві третини банки. Додати оцет і оливкову олію. Якщо залишиться місце, заповнити його буряком. Щільно закрити кришкою і відправити в холодильник на 2–3 дні. Бурякова закуска може зберігатися в холодильнику кілька місяців. Перед подачею на стіл додайте до буряка трохи цибулі.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, печінковий, рибний, яблучний і з бринзою – 5 найкращих рецептів домашнього паштету
Як повідомляв портал "Знай.uа", абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить усі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі
Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки