Не завжди магазинну сметану можна називатися справжньою сметаною. Часто консистенція продукту більше схожа на кисіль. А за дійсно якісний продукт доводиться платити втридорога. Однак, сметану можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Для цього молоко слід обрати найвищої жирності, а магазинна сметана послужить закваскою.
Інгредієнти:
- Молоко — 500 мл
- Сметана — 2 ст. л.
Приготування:
Молоко влийте в сотейник, нагрійте до температури 37– 40 градусів. Більше нагрівати не варто, оскільки доведеться остуджувати — бактерії живуть у теплому, але не гарячому середовищі. Додайте до теплого молока сметану та ретельно перемішайте.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Тепер перелийте суміш у чисту банку, укутайте кількома рушниками і залиште в теплі на ніч. На наступний день сметана готова. Продукт зберігати у холодильнику. Домашню сметану з молока можна приготувати й з допомогою спеціальної бактеріальної закваски.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання
Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати
Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки