З-поміж інших сирів фета вирізняється ніжною текстурою та легким солонуватим смаком. Цей сир додають в сухі пироги та салати, а на тостах він просто чудовий! Однак не обов'язково купувати його в магазині — фету легко приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • Молоко — 1 л
  • Сіль — за смаком
  • Сметана — 1 ст. л.

Приготування:

Для приготування фети використовуйте скисле молоко. Для цього заздалегідь помістіть його в тепле місце на добу, попередньо додавши ложку сметани. Коли молоко скисне, перелийте його в каструлю і поставте запікатися в духовку на годину при 180 градусах. Масу можна вважати готовою, коли відокремиться сироватка, а затверділий верх покриється тріщинами.

Сир Фета, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Показати ще

Тепер застеліть марлею зручну глибоку форму. Краще використовувати скляну або пластикову, щоб фета не окислювалася і не просочувалася запахами. Акуратно відкиньте сир з каструлі в друшляк, намагайтеся зберегти його текстуру. Дайте стекти сироватці і рясно посоліть його зверху. Потім перемістіть у форму солоною стороною вниз, посоліть і іншу сторону.

Сирну масу потрібно утрамбувати, використовуючи товкучку або інше кухонне начиння. В результаті усередині не повинно залишитися порожнеч, а поверхня має стати рівною. Посоліть ще за бажанням і відправте в холодильник на добу.

Варто пам'ятати! При пресуванні краще всього використовувати не дерев'яне начиння, оскільки вона може залишити сторонній запах. Для цього цілком підійде навіть емальований кухоль.

Сир Фета, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, домашня натуральна ковбаса з печінки – ви й не згадаєте про магазинну. Домашня печінкова ковбаса, яка перевершить усі ваші сподівання