З-поміж інших сирів фета вирізняється ніжною текстурою та легким солонуватим смаком. Цей сир додають в сухі пироги та салати, а на тостах він просто чудовий! Однак не обов'язково купувати його в магазині — фету легко приготувати в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- Молоко — 1 л
- Сіль — за смаком
- Сметана — 1 ст. л.
Приготування:
Для приготування фети використовуйте скисле молоко. Для цього заздалегідь помістіть його в тепле місце на добу, попередньо додавши ложку сметани. Коли молоко скисне, перелийте його в каструлю і поставте запікатися в духовку на годину при 180 градусах. Масу можна вважати готовою, коли відокремиться сироватка, а затверділий верх покриється тріщинами.
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Тепер застеліть марлею зручну глибоку форму. Краще використовувати скляну або пластикову, щоб фета не окислювалася і не просочувалася запахами. Акуратно відкиньте сир з каструлі в друшляк, намагайтеся зберегти його текстуру. Дайте стекти сироватці і рясно посоліть його зверху. Потім перемістіть у форму солоною стороною вниз, посоліть і іншу сторону.
Сирну масу потрібно утрамбувати, використовуючи товкучку або інше кухонне начиння. В результаті усередині не повинно залишитися порожнеч, а поверхня має стати рівною. Посоліть ще за бажанням і відправте в холодильник на добу.
Варто пам'ятати! При пресуванні краще всього використовувати не дерев'яне начиння, оскільки вона може залишити сторонній запах. Для цього цілком підійде навіть емальований кухоль.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання
Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак
Також Знай.uа" писав, домашня натуральна ковбаса з печінки – ви й не згадаєте про магазинну. Домашня печінкова ковбаса, яка перевершить усі ваші сподівання