Господині, які постали перед труднощами 90-х років знають, що економна їжа може бути смачною. У їхніх руках склянка рису і жменька фаршу перетворювалися в ситну вечерю. Однією з найпопулярніших страв радянських їдалень і піонертаборів були "Їжачки", які досі залишаються популярними.
Інгредієнти:
- Рис - 1 склянка
- Фарш - 500 г
- Цибуля - 2 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 2 шт.
- Яйце - 1 шт.
- Томатна паста - 2-3 ст. л.
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
Заливаємо рис окропом, накриваємо кришкою і залишаємо запарюватися. Одну цибулину нарізаємо дрібним кубиком, видавлюємо часник. З'єднуємо фарш з цибулею, часником і рисом, додаємо яйце. Солимо, перчимо і гарненько вимішуємо. Решту цибулі нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на великій тертці.
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
На розігрітій олії обсмажуємо цибулю до прозорості та додаємо моркву. Смажимо 3-5 хвилин, кладемо томатну пасту і перемішуємо. Додаємо воду, щоб овочі були повністю їй покриті. Мокрими руками ліпимо з фаршу кульки розміром з тенісний м'яч. Викладаємо на овочеву піджарку в сковороді, накриваємо кришкою і тушкуємо 30-40 хвилин на повільному вогні. Готові їжачки обов'язково змастити сметаною.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини
Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці
Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить