Реберця барбекю - всесвітній ресторанний хіт, який вражає соковитим свинячим м'ясом з запашною скоринкою. Традиційно ця страва асоціюється з американською кухнею, але в останні роки українці встигли оцінити й майстерність львівських професіоналів. Авжеж, досягти ідеалу без спеціального мангала непросто, але відмінний результат можна отримати й у домашній духовці.
Інгредієнти
Свинячі реберця, 1-1,5 кг
Коричневий цукор, 1/2 чашки
Паприка, 1/2 ст. ложки
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Часник сушений, 1/2 ст. ложки
Сіль морська велика, 1 ч. Ложка
Червоний мелений гострий перець за смаком
Рідкий дим (якщо готуємо на кухні)
соус BBQ
Кетчуп, 2/3 чашки (крім Heinz у нас нормального кетчупу немає, я вважаю)
Мед світлий, 1 ст. ложка
Гірчиця дижонская, 1 ст. ложка
Оцет яблучний, 2 ч. Ложки
Часник, 1 зубчик
Соєвий соус (не солодкий!), 1 ст. ложка
Вустерський соус, 1 ст ложка
Табаско, 1 ч. Ложка
Чорний перець за смаком
Морська сіль за смаком
Кленовий сироп, 1 ч. Ложка, опціонально
1. Змішуємо коричневий цукор, паприку, часник, сіль і червоний перець. Беремо реберця і змащуємо їх рідким димом. Натираємо сумішшю з усіх боків.
2. Застеляємо деко фольгою, краще в 2 шари, і кладемо на нього реберця м'ясистою стороною вниз.
3. Тепер загортаємо фольгою зверху і відправляємо в духовку, розігріту до 150 градусів приблизно на дві години.
4. Тепер змішуємо всі інгредієнти для соусу барбекю. Нагріваємо соус, помішуючи, і даємо покипіти пару хвилин.
5. Через 2 години дістаємо реберця. Якщо кістка оголилася, то м'ясо готове.
6. Переводимо духовку в положення "гриль" і ставимо максимальну температуру. Рясно обмащуємо реберця соусом.
7. Ставимо реберця у духовку, з кожного боку потрібно потримати реберця хвилин по 10, поки соус не почне злегка обвуглюватися.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день.
Як повідомляв портал Знай.ua, Party на Прикарпатті — гуцульський гуляш для справжніх козаків.
Також Знай.ua писав, домашній натуральний сир з зеленню – після цього рецепту ви забудете про магазинний.