Реберця барбекю - всесвітній ресторанний хіт, який вражає соковитим свинячим м'ясом з запашною скоринкою. Традиційно ця страва асоціюється з американською кухнею, але в останні роки українці встигли оцінити й майстерність львівських професіоналів. Авжеж, досягти ідеалу без спеціального мангала непросто, але відмінний результат можна отримати й у домашній духовці.

Інгредієнти

Свинячі реберця, 1-1,5 кг

Коричневий цукор, 1/2 чашки

Паприка, 1/2 ст. ложки

Популярні новини зараз

Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Часник сушений, 1/2 ст. ложки

Сіль морська велика, 1 ч. Ложка

Червоний мелений гострий перець за смаком

Рідкий дим (якщо готуємо на кухні)

соус BBQ

Кетчуп, 2/3 чашки (крім Heinz у нас нормального кетчупу немає, я вважаю)

Мед світлий, 1 ст. ложка

Гірчиця дижонская, 1 ст. ложка

Оцет яблучний, 2 ч. Ложки

Часник, 1 зубчик

Соєвий соус (не солодкий!), 1 ст. ложка

Вустерський соус, 1 ст ложка

Табаско, 1 ч. Ложка

Чорний перець за смаком

Морська сіль за смаком

Кленовий сироп, 1 ч. Ложка, опціонально

Реберця барбекю, фото foodclub-ru.livejournal.com

1. Змішуємо коричневий цукор, паприку, часник, сіль і червоний перець. Беремо реберця і змащуємо їх рідким димом. Натираємо сумішшю з усіх боків.

2. Застеляємо деко фольгою, краще в 2 шари, і кладемо на нього реберця м'ясистою стороною вниз.

3. Тепер загортаємо фольгою зверху і відправляємо в духовку, розігріту до 150 градусів приблизно на дві години.

4. Тепер змішуємо всі інгредієнти для соусу барбекю. Нагріваємо соус, помішуючи, і даємо покипіти пару хвилин.

5. Через 2 години дістаємо реберця. Якщо кістка оголилася, то м'ясо готове.

6. Переводимо духовку в положення "гриль" і ставимо максимальну температуру. Рясно обмащуємо реберця соусом.

7. Ставимо реберця у духовку, з кожного боку потрібно потримати реберця хвилин по 10, поки соус не почне злегка обвуглюватися.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день.

Як повідомляв портал Знай.ua, Party на Прикарпатті — гуцульський гуляш для справжніх козаків.

Також Знай.ua писав, домашній натуральний сир з зеленню – після цього рецепту ви забудете про магазинний.