Щоб приготувати смачну випічку на сніданок, досвідчені кухарі радять приготувати з вечора дріжджове тісто на кефірі. Вранці готову основу лише дістати з холодильника — і дати волю фантазії. Оскільки таке тісто підійде для випікання пиріжків, пирогів або просто посмажити його на сковороді.

Інгредієнти:

  • Борошно — 650 г;
  • Кефір (теплий) 2,5 % — 300 мл;
  • Рослинна олія — 50 мл;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Цукор — 50 г;
  • Дріжджі активні — 11 г;
  • Сіль — 1-1,5 ч. л.

Дріжджове тісто, скріншот: YouTube

Пиріжки з дріжджового тіста, скріншот: YouTube

Приготування:

Вилити у миску теплий кефір, додаємо сухі дріжджі і цукор. Залишимо на 10 хвилин, почекаємо, коли дріжджі почнуть діяти. Далі додаємо в кефір рослинну олію, сіль і яйця. Тепер поступово всипаємо борошно. Замішуємо тісто. Воно буде трохи липнути до рук.

Популярні новини зараз

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Готове тісто накрити харчовою плівкою і відправити його в холодильник до ранку. Вранці ви дістанете тісто, яке за ніч встигло піднятися. Посипати стіл борошном, викласти на нього тісто і трохи помісити. Тепер можна приступати до приготування улюбленої випічки чи пиріжків.

Пиріжки з дріжджового тіста, скріншот: YouTube

Пиріжки з дріжджового тіста, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, баунті, рафаелло, торти і не тільки – 7 простих рецептів, які не потребують випікання. Швидкі рецепти солодощів з натуральних інгредієнтів

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадне печиво з мигдалем за декілька хвилин – так швидко випічку ви ще не готували. Такий десерт виходить фантастично смачним

Також "Знай.ua" писав, смачніше за люля-кебаб — циганський рецепт котлет без жодної крихти хліба. Котлети виходять надзвичайно соковитими та апетитними