Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Популярні новини зараз
Показати ще
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
- 4 жовтки
- 100 г борошна
- 60 г цукру
- 60 г вершкового масла
- 0,5 ч.л. розпушувача
Для суфле:
- 4 яєчних білка
- 8 г желатину
- 100 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 250 г згущеного молока
- 1 щіпка лимонної кислоти
- 50 мл води
Для глазурі:
- 3 ст.л. какао-порошку
- 3 ст.л. цукру
- 8 ст.л. молока
- 50 г вершкового масла
Приготування:
Ми покажемо вам як приготувати рецепт торта "Пташине молоко" в домашніх умовах з фото. Суфлейний торт може бути не тільки простий з вершками, а й з додаванням фруктів, желатином. Також до нього можна приготувати шоколадне, апельсинове, ягідне або ванільне парфе або желе. У торті найголовніше - це склад і правильно його зібрати. Для торта-суфле ми використовуємо прості і доступні інгредієнти, а готується він дуже легко. Торти суфле взагалі дуже прості в приготуванні, тому ці рецепти так люблять всі господині.
- Приготування торта починаємо з того, що 4 курячих яйця потрібно розділити на жовтки і білки.
- Жовтки йдуть на приготування бісквітного коржа, а білки потрібні для суфле.
- Для бісквіта вершкове масло кімнатної температури розтираємо з цукром.
- Зробити це можна просто міксером.
- Потім додаємо жовтки і знову все збиваємо до однорідності.
- У тісто просіюємо борошно і розпушувач. Знову все збиваємо. Отримуємо густе бісквітне тісто.
- Тісто переміщаємо в форму і розрівнюємо. Випікається такий корж хвилин 10 в розігрітій до 180 ° С духовці.
Діаметр моєї форми - 18 см. На дно форми краще помістити коло з пергаментного паперу, а бортики нічим не змащувати. - Готовий корж вийняти з форми і остудити. При необхідності його можна підрівняти.
- Традиційно, торт Пташине молоко готується з двома бісквітними коржами. Один корж кладуть на низ торта, другий - на верх. Якщо ви хочете так зробити, то розріжте корж на 2 тонких коржа.
- Перед приготуванням суфле потрібно залити желатин водою і залишити набухати.
- Кількість желатину можна варіювати в залежності від бажаної структури майбутнього торта. Більше 13 грам желатину на дане кількість продуктів брати не варто.
- Вершкове масло кімнатної температури збиваємо на маленькій швидкості міксера до легкого посветления. Збиваємо близько 3-х хвилин.
- В масло частинами додаємо згущене молоко кімнатної температури і все збиваємо в крем.
- Приблизно 2-3 столові ложки крему для прикраси торта відкладаємо в окрему ємність і ховаємо в холодильник. Що залишився крем можна залишити на столі.
- Набряклий желатин поміщаємо в каструлю і додаємо до нього 50 грам цукру. Ставимо все це на маленький вогонь і доводимо до розчинення цукру і желатину. Чи не даємо суміші закипіти.
- Білки збиваємо в пишну піну. Додаємо 50 грам цукру і продовжуємо збивати до міцних піків.
- У збиті білки вливаємо гарячий желатиновий сироп, не припиняючи збивання. Потім частинами вводимо крем з масла і згущеного молока. Все добре збиваємо.
- Виходить пишне суфле.
- Після додавання крему в білки, маса стає злегка рідкої. Це нормальна реакція білків на вершкове масло, так і повинно бути.
Кільце від форми, в якій випікався бісквіт, встановлюємо на блюдо сервіровки. Зсередини кладемо ацетатну або кондитерську бордюрную стрічку. На дно поміщаємо бісквітний корж і зверху заливаємо суфле. - Відправляємо все в холодильник до застигання суфле.
Тим часом готуємо глазур. У каструлі з'єднуємо молоко, цукор і какао-порошок (можна замінити шоколадним порошком). - Проварюємо цю суміш на невеликому вогні близько 5 хвилин при постійному помішуванні.
- У гарячу глазур додаємо вершкове масло. Перемішуємо до однорідності і охолоджуємо до кімнатної температури.
- Остигнула глазур виливаємо на торт і відправляємо в холод до застигання.
- Ця глазур навіть після охолодження залишається м'якою, тому не чекайте що вона застигне і стане як ганаш або шоколад.
- Готовий торт витягуємо з форми і знімаємо бордюрную стрічку. Залишається тільки прикрасити десерт відкладеним кремом.
- Розміщуємо крем в кондитерський пакет з насадкою.
Крем можна злегка підфарбувати харчовими барвниками і додати трохи вершків, або ж залишити як є. - Зверху можна прикрасити білковим кремом, фруктами. Легкий літній торт готовий, приємного апетиту! Найсмачніший тортик - це той, який подобається вам!