Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 175 г чорного шоколаду
- 175 г вершкового масла
- 200 г цукру або цукрової пудри
- 4 яйця
- 90 г борошна
Популярні новини зараз
Показати ще
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Приготування:
- Для приготування класичного рецепту фондана нам знадобляться такі інгредієнти: шоколад, борошно, цукор, яйця і вершкове масло. Приступимо.
- В першу чергу ми відразу розігріваємо духовку, тому що підготовка фонданного тіста — справа швидка, а розміщувати кексики треба у вже розігріту духовку.
- Тим часом, поки духовка розігрівається розбиваємо яйця в миску.
- Далі всипаємо туди ж цукор і збиваємо міксером. Як збивати? Кондитери, у тому числі дуже відомі, радять різне. Але повірте, результат один і той же. Так що збивайте, як вам більше подобається, в будь-якому випадку ви виявитеся праві.
- В іншу ємність викладаємо м'яке вершкове масло. Заздалегідь витягаємо масло з холодильника: ми будемо топити шоколад для бісквіта і змішувати його з маслом.
- Після цього додаємо поламаний на шматочки шоколад.
- Тепер ставимо ємність на водяну баню. Повністю розтоплюємо шоколад, перемішавши масу в процесі пару раз.
- Трохи охолоджуємо шоколадну масу перед додаванням до збитих яєць, щоб вони не згорнулися. Невеликими порціями, тонкою цівкою, весь час помішуючи, вводимо в яєчну масу розтоплений шоколад.
- Всипаємо просіяне борошно і знову ретельно перемішуємо. Власне, це все, бісквіт готовий.
- Формочки для випікання змащуємо розтопленим вершковим маслом. Навіть силіконову, якщо не впевнені в ньому на всі 200%. Чим ретельніше змащуємо, тим легше витягнеться з силікону фондан.
- Поверх масла присипаємо форми какао-порошком.
- Розкладаємо тісто по осередках десь на 3/4.
- Тепер ставимо формочки на деко і поміщаємо в нагріту духовку. Випікаємо від 5 до 12 хвилин. Дверцята духовки в цей час відкривати не треба.Готовність фондана перевіряємо пальцем — верх кексика повинен пропектися, але залишитися м'яким — це означає, серединка буде рідкою. Готові кекси злегка остуджуємо.
- Подаємо фондани теплими. Для гостей — злегка розрізавши, щоб шоколадна лава трохи витекла. Або полив зверху шоколадною глазур'ю. Смачного!