Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
                
                
            
        
Інгредієнти:
- 175 г чорного шоколаду
 - 175 г вершкового масла
 - 200 г цукру або цукрової пудри
 - 4 яйця
 - 90 г борошна
 
                
                
            
        
        Популярні новини зараз
        
            
                
                    
        Показати ще
    
Непридатних будуть мобілізовувати: ВЛК скасовують статуси ухилянтам, ТЦК вже чекає
Контроль за переказами посилено: навіть дрібні суми можуть призвести до блокування
"Час спливає": експерт, який передбачав повномасштабне вторгнення, приголомшив новим прогнозом
Соціальні виплати платитимуть по-новому: як тепер можна отримувати допомогу
Приготування:
- Для приготування класичного рецепту фондана нам знадобляться такі інгредієнти: шоколад, борошно, цукор, яйця і вершкове масло. Приступимо.
 - В першу чергу ми відразу розігріваємо духовку, тому що підготовка фонданного тіста — справа швидка, а розміщувати кексики треба у вже розігріту духовку.
 - Тим часом, поки духовка розігрівається розбиваємо яйця в миску.
 - Далі всипаємо туди ж цукор і збиваємо міксером. Як збивати? Кондитери, у тому числі дуже відомі, радять різне. Але повірте, результат один і той же. Так що збивайте, як вам більше подобається, в будь-якому випадку ви виявитеся праві.
 - В іншу ємність викладаємо м'яке вершкове масло. Заздалегідь витягаємо масло з холодильника: ми будемо топити шоколад для бісквіта і змішувати його з маслом.
 - Після цього додаємо поламаний на шматочки шоколад.
 - Тепер ставимо ємність на водяну баню. Повністю розтоплюємо шоколад, перемішавши масу в процесі пару раз.
 - Трохи охолоджуємо шоколадну масу перед додаванням до збитих яєць, щоб вони не згорнулися. Невеликими порціями, тонкою цівкою, весь час помішуючи, вводимо в яєчну масу розтоплений шоколад.
 - Всипаємо просіяне борошно і знову ретельно перемішуємо. Власне, це все, бісквіт готовий.
 - Формочки для випікання змащуємо розтопленим вершковим маслом. Навіть силіконову, якщо не впевнені в ньому на всі 200%. Чим ретельніше змащуємо, тим легше витягнеться з силікону фондан.
 - Поверх масла присипаємо форми какао-порошком.
 - Розкладаємо тісто по осередках десь на 3/4.
 - Тепер ставимо формочки на деко і поміщаємо в нагріту духовку. Випікаємо від 5 до 12 хвилин. Дверцята духовки в цей час відкривати не треба.Готовність фондана перевіряємо пальцем — верх кексика повинен пропектися, але залишитися м'яким — це означає, серединка буде рідкою. Готові кекси злегка остуджуємо.
 - Подаємо фондани теплими. Для гостей — злегка розрізавши, щоб шоколадна лава трохи витекла. Або полив зверху шоколадною глазур'ю. Смачного!