Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 4 години 30 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
- 150 г житньої закваски
- сіль за смаком
- 300 г пшеничного борошна
- 130 мл води
Популярні новини зараз
Показати ще
Чекати залишилося недовго: екстрасенс назвав дату завершення війни в Україні
Гороскоп на тиждень 4-10 серпня для всіх знаків Зодіаку: терпіння Львів, напруга Скорпіонів та перемога Риб
Пенсіонерам виплатять 12 500 грн: кому і що треба подати у ПФУ
Чоловікам дали тиждень: не повідомиш ТЦК – вліплять штраф
Приготування:
- Сьогодні ми покажемо вам дуже простий рецепт ідеально м'якого бездріжджового хліба. Такий хліб дуже смачний, дієтичний і набагато корисніше звичайного. Все що нам знадобиться для приготування хліба без дріжджів - це закваска, борошно, вода, сіль, і звичайно ж хлібопічка.
- Змішуємо закваску з чистою теплою водою і сіллю.
- Всипаємо борошно і замішуємо тісто. Коли воно стане м'яким, збираємо його в грудку і накриваємо рушником. Залишаємо відпочити при кімнатній температурі.
- Через 30 хвилин розтягуємо тісто в прямокутник на присипаній борошном поверхні. Збираємо краї всередину, формуємо кулю і знову ставимо в тепло.
- Ретельно мнемо тісто. Формуємо буханець і робимо один надріз. Ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
- На дно духовки ставимо невелику ємність з окропом. Виставляємо нагрівання на 240 градусів. Закриваємо духовку і чекаємо 10 хвилин. Окріп відразу почне давати пар. Саме він нам і потрібен. Після зазначеного часу дістаємо ємність з водою, і відразу ж ставимо в шафу деко з хлібом. Випікаємо 10 хвилин при температурі 240 градусів. Далі зменшуємо нагрівання до 210 градусів і випікаємо ще 10 хвилин. На останньому етапі хліб готується 10–15 хвилин при температурі 180 градусів. Загалом час випікання становить 30–35 хвилин.