Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порції: 8
Інгредієнти:
- 500 г борошна-крупчатки
- 6 ст. л. оливкової олії
- 20 г сухиз дріжджів
- 300 г теплої чистої води
- 1 ч. л. солі
- 3 анчоуса
- 800 г помідорів
- 1 ріпчаста цибуля
- 20 маслин
- 300 г моцарели
- 1 пучок свіжого базиліка
- чорний перець за смаком
Популярні новини зараз
Показати ще
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Приготування:
- Просіваємо 100 г муки у миску, додаємо туди 20 грам дріжджів. Потім заливаємо до сухих інгредієнтів половину теплої води. Залишаємо цю закваску на 20 хвилин, а потім додаємо решту воду, борошно і оливкове масло. Залишаємо тісто підійти на годину, а потім вимішуємо його руками.
- Вимиваємо анчоуси, дрібно нарізаємо їх. Помідори обдаємо окропом, знімаємо з них шкірку, дрібно нарізаємо м'якоть, також нарізаємо цибулю. На сковороду викладаємо ці продукти і тушкуємо на середньому вогні, поки цибуля не стане м'яким.
- Розкачуємо тісто качалкою, щоб пласт був товщиною близько сантиметра. Потім тісто змащуємо олією, викладаємо на нього соус з томатів з цибулею і анчоусами. Наверх викладаємо крупно нарізану моцарелу і нарізані оливки. Вимиваємо і просушуємо базилік. За смаком перчимо начинку для піци.
- Духовка повинна бути розігріта до 220 градусів. Піцу ставимо в розігріту духовку і випікаємо близько 25 хвилин. Потім дістаємо його, нарізаємо і подаємо на стіл.