Впемя підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порції: 12
Склад:
- 1200 г свинини
- 2 свіжих помідора
- 200 г твердого сиру
- 50 г козячого сиру
- 300 г свіжих грибів
- 2 цибулини
- 100 г майонезу
- 1 ч. л. чорного меленого перцю
- 1 ч. л. солі
- свіжа зелень для прикраси
Популярні новини зараз
Показати ще
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Приготування:
Сьогодні ми покажемо вам найсмачніший рецепт м'яса по-французьки з грибочками і свіжими помідорами. Така страва відмінно доповнить будь-який стіл.
- Свинину краще брати свіжу, не розморожену, так як в процесі розморожування м'ясо втрачає досить велику кількість соку, так необхідного нам у готовому блюді.
- Отже, наріжте шматок свинини медальйонами товщиною 1 см. Кожен шматочок буде важити приблизно 100 г, і у вас вийде 12 порцій.
- Оберніть кожен шматочок свинини в харчову плівку або ж просто помістіть у звичайний целофановий пакет. Це необхідно для того, щоб м'ясо в процесі відбивання не стало рваним, а бризки не розліталися по кухні. Відбийте медальйони з обох сторін. Вони повинні стати ширше і тонше в 1,5-2 рази. Посоліть і приправте улюбленими спеціями (в даному випадку це просто чорний перець), викладіть на деко впритул один до іншого.
- Ріпчасту цибулю необхідно нарізати дуже тонкими півкільцями, потім розділити на пір'я і розкласти поверх м'яса, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні м'ясної. Велика кількість цибулі в даному випадку додає м'ясу неймовірну соковитість.
- Зверху тонкою сіточкою нанесіть майонез або ж інший соус по вашому смаку – сметану або йогурт, наприклад.
- Печериці очистити, знявши тонку плівку з капелюшка гриба. Хоча в тому випадку, якщо печериці молоді і свіжі, цього можна не робити, їх досить буде вимити і злегка просушити. Наріжте гриби пластинами і викладіть поверх цибулі і майонезу.
- Свіжі помідори наріжте кільцями. Додайте нарізані томати поверх грибів, трохи посоліть.
- В кінці засипаємо блюдо твердим сиром . Натріть його на крупній тертці і рівномірно укладіть по центру кожного шматочка помідора, так як в процесі запікання сир плавиться і розтікатися по м'ясу.
- Зверху можна натерти на дрібній тертці трохи гострого овечого сиру - це додасть більш яскравого смаку.
- Запікайте м'ясо по-французьки з помідорами і печерицями в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40-50 хвилин. Коли сир підрум'яниться, а волога випарується, можна діставати деко з духовки. Дайте йому відпочити ще на 5-7 хвилин, це дозволить м'яса залишитися соковитим.
- Готову страву подаємо гарячим. Приємного апетиту!