Час приготування: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 3
Інгредієнти:
- 3 свіжих скумбрії
- 1 лимона
- 4 ст. л. кропу
- сіль і перець за смаком
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 3 помідора
- 2 ст. л. томатної пасти
- 2 ст. л. червоного винного оцту
- 1 ст. л. цукру
- 4 ст. л. оливкової олії
Популярні новини зараз
Показати ще
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Приготування:
- Перед вами приголомшливий рецепт скумбрії по-селянськи запеченої в духовці. Таку рибку готувати дійсно дуже легко і просто, а можна подавати до будь-якого приводу і на святковий стіл і до звичайної вечері. Спробуйте і вам точно сподобається.
- Для приготування запеченої скумбрії нам знадобляться такі інгредієнти: скумбрія цибуля, часник, помідор, томатна паста, червоний виннный оцет, цукор і оливкове масло. Приступимо.
- Для початку розігріваємо духовку до 190 градусів.
- Тепер скумбрію потрібно випатрати. Ретельно вимиваємо всередині і видаляємо кістки. На одній стороні робимо по 4-6 глибоких надрізів, рясно посипаємо рибу кропом, солимо, перчимо і в кожний надріз вставляємо підлогу кружечка лимона. Кладемо рибу на деко, обмазуємо оливковою олією і ставимо в духовку на 20 хвилин.
- Після цього томати заливаємо окропом, очищаємо від шкірки. Часник подрібнюємо, і обсмажуємо з 2 ст. л. оливкової олії. Нарізаємо цибулю і додаємо до часнику. Нарізаємо кубиками помідори, додаємо в сотейник, солимо і перчимо, тушкуємо 10 хвилин. Далі додаємо томатну пасту і кріп, накриваємо кришкою і готуємо ще 5 хвилин.
- Тепер в сковороду додаємо оцет і цукор, доводимо до кипіння. Далі вливаємо цю рідину до овочів. Пропускаємо соус через сито і залишаємо охолонути. З овочів робимо кульки і кладемо їх на тарілки.
- Рибу подаємо з соусом. Приємного апетиту!