Час приготування: 45 хвилин
Порції: 3
Інгредієнти:
4 ст.л. вершкового масла
1 цибуля
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
1 зубчик часнику
200 г томатної пасти
1 лавровий лист
6 шт. чорного меленого перцю
4 гвоздики
2 ст.л. лимонного соку
1 ст.л. каперсів
1 ст.л. меду
1 кг філе тріски
200 г борошна
1 ч.л. солі
1/4 склянки олії
Приготування:
1. У великій каструлі розтоплюємо 4 столові ложки масла і додаємо дрібно нарізану цибулю. Варимо на середньому вогні близько 5 хвилин до тих пір, поки цибуля не стане м'якою і золотистою. Додаємо 1 подрібнений зубчик часнику, томатну пасту і продовжуємо готувати 5 хвилин, часто помішуючи, поки томатний соус не потемншає.
2. Додаємо 2 чашки овочевого бульйону і приправи. Доводимо до кипіння, потім накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і кип'ятимо 20 хвилин.
3. Тим часом миємо рибу рибу і просушуємо паперовими рушниками. У тарілці змішуємо 2/3 склянки борошна, 1 ч. л. солі і 1/2 ч. л. перцю. Велику каструлю ставимо на середній вогонь з 1/4 склянки олії. Як тільки масло нагріється, швидко занурюємо рибу в муку і поміщаємо у гарячу олію. Смажимо 3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
4. У соус додаємо 2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. каперсів, 1 ст. л. меду і перемішуємо. Додаємо рибу і тушкуємо, хвилин 5, перевертаючи. Посипаємо свіжою петрушкою і подаємо в гарячому або холодному вигляді.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт локшини з грибами і шпинатом.