Час приготування: 1 година
Порції: 4
Інгредієнти:
250 мл молока
500 г борошна
Треба терміново замінити водійське посвідчення: кому загрожує чималий штраф
З 29 листопада Київстар закриває старі тарифи: чого чекати абонентам
В Україні пенсії ставлять на "паузу": у ПФУ відповіли, чому люди залишаються без грошей
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
2 яйця
1 ст.л. цукру
8 ст.л. олії
11 г дріжджів
1 головка часнику
зелень за смаком
Приготування:
1. Сухі дріжджі заливаємо 2 ст.л. теплого молока. Додаємо 1 ч.л. цукру, перемішуємо і відставляємо в сторону.
2. Очищаємо часник, віддавлюємо в окрему ємність, додаємо пів ч.л. солі і з-4 ст.л. олії.
3. Додаємо дріжджі в чашу мультиварки, додаємо склянку теплого молока, 1 ст.л. цукру і 2 яйця кімнатної температури. Потім додаємо дрібку солі і 3-4 ст.л. олії. Борошно просіваємо і додаємо в тісто. Перемішуємо ложкою, щоб тісто стало тугим.
4. Залишаємо тісто на 30-40 хвилин при температурі 35 градусів.
5. Коли тісто підійшло, викладаємо його на стіл, змащуємо маслом і вимішуємо. Потім формуємо з тіста пампушки і кладемо їх на деко з пергаментом.
6. Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо протягом 30 хвилин. За кілька хвилин до кінця змащуємо сумішшю з яйця та молока.
7. Коли пампушки ще гарячі змащуємо їх часниковим маслом та посипаємо зеленню.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт риби по-монастирськи.