Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
3 яйця
Гороскоп на сьогодні, 17 червня для всіх знаків Зодіаку: остерігайтесь виликих витрат та приділіть увагу стосункам
Хотіли допомогти, але опиняться в армії: ТЦК наказали мобілізувати всіх добровольців із груп ППО
Мобільний зв’язок - лише з паспортом: українцям готують нові правила, інакше заблокують SIM-карту
Українки масово розривають сім'ї, щоб отримати громадянство ЄС
250 г сиру маскарпоне
200 г печива савоярді
15 г чорної кави
2 ст. л. рому
60 г цукру
какао-порошок за смаком
щіпка солі
Приготування:
1. Поділяємо білки і жовтки, поміщаємо їх у 2 глибокі миски. Готуємо каву і залишаємо охолонути.
2. Збиваємо жовтки з половиною цукру, додаємо маскарпоне і вимішуємо цю масу до однорідності.
3. Збиваємо міксером яєчні білки з дрібкою солі 1-2 хвилини. Додаємо цукор, що залишився і збиваємо кілька хвилин до загустіння маси. Аккурутно викладаємо білки лопатою до сирної маси і повільно збиваємо до однорідності.
4. В каву додаємо ром, перемішуємо і занурюємо печиво. Викладаємо його першим шаром форми. Зверху кладемо половину крему, потім ще один шар печива і зверху крем.
5. Прибираємо в холодильник на кілька годин. Перед подачею прикрашаємо какао або шоколадом.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт святкових кексів з гірким шоколадом.