Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

3 яйця

Популярні новини зараз

Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю

1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам

Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці

"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу

Показати ще

250 г сиру маскарпоне

200 г печива савоярді

15 г чорної кави

2 ст. л. рому

60 г цукру

какао-порошок за смаком

щіпка солі

Приготування:

1. Поділяємо білки і жовтки, поміщаємо їх у 2 глибокі миски. Готуємо каву і залишаємо охолонути.

2. Збиваємо жовтки з половиною цукру, додаємо маскарпоне і вимішуємо цю масу до однорідності.

3. Збиваємо міксером яєчні білки з дрібкою солі 1-2 хвилини. Додаємо цукор, що залишився і збиваємо кілька хвилин до загустіння маси. Аккурутно викладаємо білки лопатою до сирної маси і повільно збиваємо до однорідності.

4. В каву додаємо ром, перемішуємо і занурюємо печиво. Викладаємо його першим шаром форми. Зверху кладемо половину крему, потім ще один шар печива і зверху крем.

5. Прибираємо в холодильник на кілька годин. Перед подачею прикрашаємо какао або шоколадом.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт святкових кексів з гірким шоколадом.