Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 40 хвилин
Порції: 3
Інгредієнти:
6 шт. картоплі
Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу
Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені
Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути
1 куряче яйце
250 г борошна
250 г сиру бринза
100 мл рослинного масла
3 зубчики часнику
1 пучок петрушки
1 пучок зеленої цибулі
2 буряка
150 г сметани
сіль і перець за смаком
Приготування:
1. Очищаємо відварний буряк, натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнений часник, заправляємо сметаною, солимо за смаком. Охолоджуємо.
2. Картоплю очищаємо і варимо до готовності. Готову картоплю розминаємо товкачиком, даємо охолонути, солимо за смаком. Потім вбиваємо яйце, додаємо борошно, добре перемішуємо - повинно вийти однорідне тісто.
3. Бринзу розминаємо виделкою, додаємо подрібнені зелень і часник, добре перемішуємо.
4. З картопляного тіста мокрими руками формуємо круглі коржі, укладаємо на кожну ложку начинки, защипуємо краю, занурюємо в сухарях або борошні і обсмажуємо на розігрітій олії з двох боків до рум'яної скоринки.
5. Укладаємо в миску, накриваємо кришкою і даємо постояти 15 хвилин.
6. Подаємо пиріжки теплими з гарячим м'ясним або курячим бульйоном і буряково-сметанним соусом.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт ніжних шоколадних бісквітів.