Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 3 години
Порції: 4
Інгредієнти:
1 склянка круглого рису
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
400 г яловичини
1 солодкий перець
300 г шинки
3 яйця
100 мл соєвого соусу
¼ ч. л. меленого червоного перцю
2 головки цибулі
2 огірка
Приготування:
1. Рис промиваємо кілька разів теплою водою, поки вода не буде абсолютно прозорою. Висипаємо в каструлю, заливаємо водою, щоб рис був повністю покритий і залишаємо на 1,5-2 години. Зливаємо воду. Заливаємо рис 2 склянками свіжої води, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Трохи солимо, зменшуємо вогонь і варимо 15 хвилин.
2. Яйця переливаємо в миску, додаємо 2 ст. л. соєвого соусу. Збиваємо до стану однорідності.
3. Розігріваємо сковороду. Вливаємо в неї спочатку 1 ч. л. рослинної олії, а потім - 0,5 половини яєчної суміші. Через хвилину перевертаємо млинчик на іншу сторону і смажимо ще 1 хвилину. Перекладаємо млинець на тарілку.
4. Випікаємо тонкі млинчики з усієї яисной суміші. Даємо охолонути, а потім нарізаємо довгою соломкою.
5. Лук очищаємо і тонко нарізаємо півкільцями. Миємо перець розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину, м'якоть і нарізаємо тонкою соломкою. Миємо яловичину, обсушуємо серветками і нарізаємо довгими тонкими шматочками. У двох сковородах розігріваємо по 1 ст. л. рослинної олії. На одній сковороді обсмажуємо цибулю і солодкий перець близько 6 хвилин. На іншій - яловичину близько 9 хвилин.
6. Миємо огірок нарізаємо соломкою. Так само нарізаємо шинку. Викладаємо рис цибулю, перець і яловичину. Додаємо шинку і смужки омлету, перемішуємо. Вливаємо залишок соєвого соусу, приправляємо перцем. Перед подачею посипаємо огірком.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт рису по-мексиканськи з квасолею.