Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

100 мл рисового оцту

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

½ кг жасминового рису

50 г тростинного цукру

100 г руколи

50 мл кунжутного масла

12 зубчиків часнику

3 ст. л. рибного соусу

2 лимона

½ кг креветок

50 г кінзи

Приготування:

1. В окрему каструлю ставимо варитися рис. Розігріваємо вок, вливаємо туди кунжутне масло, обсмажуємо в ньому подрібнений часник.

2. Вичавлюємо в вок сік двох лимонів, додаємо рибний соус, оцет для суші, цукор і креветки. Тушкуємо все, поки бульйон не почне кипіти.

3. Рис варимо протягом 13 хвилин.

4. У киплячий бульйон кидаємо рукколу, кінзу і всипаємо рис разом із залишками води. Перемішуємо рис і креветки з бульйоном. Накриваємо сковороду кришкою і даємо постояти 2-3 хвилини.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт баклажанів по-китайськи.