Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
500 г цибулі-порею
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
1 головка часнику
1 головка червоної цибулі
100 мл вершків
100 г вершкового масла
20 мл оливокового масла
200 г сиру грюйєр
500 г дріжджового листкового тіста
1 яйце
сіль за смаком
Приготування:
1. На суміші вершкового і оливокового олії обсмажуємо дрібно нарізану червону цибулю до м'якості. Додаємо до неї дрібно нарубенную білу частину пагонів порею і смажимо на середньому вогні, постояноо помішуючи і стежачи, щоб цибуля не пригорала.
2. Як тільки порей злегка пом'якшиться, додаємо дрібно рубаний часник і продовжуємо смажити, помішуючи.
3. Коли часник вже розм'якшиться, вливаємо до нього вершки і тушкуємо кілька хвилин, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню і перемішуємо з тертим сиром. Солимо і перчимо.
4. Поділяємо готове дріжджове листкове тісто на дві частини і розкачуємо обидві в тонкі пластини. Один шар викладаємо на деко, зверху рівномірно розподіляючи суміш цибулі, часнику, сиру. Закриваємо другою половиною тіста. З'єднуємо краї, змащуємо пиріг збитим яйцем і робимо ножем дірки на верхній поверхні. Розігріваємо духовку до 180 градуслв і випікаємо 20-25 хвилин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт листкових пиріжків з куркою і сиром.