Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 5 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
2 яєчних жовтка
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
170 г білого пористого шоколаду
2 яєчних білка
75 г цукру
75 г борошна
мигдальні пластівці за смаком
1 ч. л. розпушувача
1 ст. л. ванільного цукру
100 г сметани
Приготування:
1. Збиваємо жовтки з цукром і ванільним цукром до пишного крему. Далі топимо одну плитку шоколаду на водяній бані. Вливаємо його в жовтковий крем, туди ж відправляємо сметану і ще раз збиваємо.
2. У крем додаємо борошно і розпушувач, перемішуємо ложкою. Білки збиваємо до міцних пикови порційно додаємо в тісто.
3. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Тісто викладаємо у форму, вистелену змазаним маслом і присипаним борошном пергаментом. Випікаємо протягом 45 хвилин.
4. Коли кекс буде готовий робимо покриття. 70 г шоколад розтоплюємо на водяній бані і поливаємо їм кекс. Посипаємо мигдальними пластівцями. Охолоджуємо в холодильнику.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт ананасового пирога з коричневим цукром.