Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

¼ склянки оливкової олії

Популярні новини зараз

Відбирають телефони та "пакують" у бусики: нардеп зізнався, чи отримують ТЦК укази "зверху"

Мобілізація 60+: як будуть призивати до армії дідусів

ПФУ зобов'язав пенсіонерів подати спеціальну заяву: без цього виплат не буде

Їдеш до Польщі – перевір валізу: за що українцям загрожують штрафи на кордоні у 2025 році

Показати ще

2 жовтих солодких перця

2 червоних солодких перця

2 помаранчевих солодких перця

1 головка цибулі

4 зубчики часнику

1 ст. л. сушеного орегано

1 ст. л. цукру

5 помідорів

сіль і перець за смаком

½ склянки листя базиліка

лимонний сік за смаком

Приготування:

1. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкими смужками. Помідори очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками.

2. Добре розігріваємо оливкову олію на середньому вогні в сковороді. Додаємо нарізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини до рум'яного кольору.

3. До цибулі додаємо перець, перемішуємо і обсмажуємо 4-5 хвилин до м'якості. Перці повинні бути злегка хрусткими всередині.

4. Додаємо подрібнений часник і обсмажуємо ще 1-2 хвилини.

5. Злегка солимо, додаємо цукор і орегано. Обсмажуємо 1 хвилину.

6. Додаємо помідори і смажимо ще хвилину.

7. Вимикаємо вогонь і додаємо базилік. Злегка перчимо. Перед подачею збризкуємо лимонним соком.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт форелі на пару з журавлино-медовим соусом.