Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 5 годин
Порції: 4
Інгредієнти:
1 кг борошна
Заборони Великодня-2025: як не порушити святість свята 20 квітня
Ухилянтів замінять найманцями: чого чекати від нових правил
Податкова остаточно залізе в гаманці українців: банки почнуть здавати інформацію про рахунки
Водіїв попередили про важливий документ: не подбаєте – готуйте валізу грошей
300 мл молока
150 г цукру
3 яєчних жовтка
70 г свіжих дріжджів
щіпка солі
70 г вершкового масла
400 г свіжих грибів
70 мл рослинного масла
1 головка цибулі
2 яйця
перець за смаком
Приготування:
1. Дріжджі розчиняємо в теплому молоці, додаємо 50 г цукру, половину борошна, перемішуємо і залишаємо на 3 години.
2. Розтираємо жовтки з цукром. Розчиняємо сіль у невеликій кількості води, додаємо туди ж. Вершкове масло розм'якшуємо, змішуємо з опарою і додаємо рослинне масло, після чого додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Залишаємо ще на годину.
3. Для начинки нарізаємо гриби і цибулю, обсмажуємо на олії, солимо і перчимо. Яйця варимо круто, очищаємо, дрібно ріжемо й додаємо до грибів.
4. З тіста ліпимо пиріжки і викладаємо їх на деко. Залишаємо на 10-15 хвилин. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо до золотистого кольору.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт курячих тюфтельок з моцарелою.