Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

25 г кінзи

Популярні новини зараз

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Показати ще

150 мл грецького йогурту

4,5 ст. л. лимонного соку

1,5 зубчики часнику

0,3 ч. л. каєнського перцю

сіль і перець за смаком

650 г очищених креветок

2 ст. л. оливкової олії

Приготування:

1. Промиваємо креветки в холодній воді.

2. Дрібно рубаємо листя кінзи, подрібнюємо часник і видавлюємо лимонний сік.

3. Для соусу змішуємо грецький йогурт, кінзу, 2,5 ст. л. лимонного соку, часник і кайенсикий перець. Додаємо 1/2 ч. л. солі і ретельно перемішуємо. Тримаємо під кришкою при кімнатній температурі 30 хвилин.

4. Змішуємо олію з 2 ст. л. лимонного соку. Поливаємо цією сумішшю очищені креветки, посипаємо сіллю. Ретельно перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин.

5. Кидаємо креветки в розігріту сковороду і обсмажуємо на сильному вогні протягом 2-3 хвилин.

6. Перед подачею на стіл поливаємо креветки йогуртовим соусом.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт кунжутного тістечка.