Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
25 г кінзи
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
150 мл грецького йогурту
4,5 ст. л. лимонного соку
1,5 зубчики часнику
0,3 ч. л. каєнського перцю
сіль і перець за смаком
650 г очищених креветок
2 ст. л. оливкової олії
Приготування:
1. Промиваємо креветки в холодній воді.
2. Дрібно рубаємо листя кінзи, подрібнюємо часник і видавлюємо лимонний сік.
3. Для соусу змішуємо грецький йогурт, кінзу, 2,5 ст. л. лимонного соку, часник і кайенсикий перець. Додаємо 1/2 ч. л. солі і ретельно перемішуємо. Тримаємо під кришкою при кімнатній температурі 30 хвилин.
4. Змішуємо олію з 2 ст. л. лимонного соку. Поливаємо цією сумішшю очищені креветки, посипаємо сіллю. Ретельно перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин.
5. Кидаємо креветки в розігріту сковороду і обсмажуємо на сильному вогні протягом 2-3 хвилин.
6. Перед подачею на стіл поливаємо креветки йогуртовим соусом.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт кунжутного тістечка.