Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
30 г білого хліба
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
⅓ склянки молока
500 г яловичого фаршу
2 зубчики часнику
3 головки цибулі
1 яйце
петрушка за смаком
½ склянки білого сухого вина
2 морквини
сіль за смаком
оливкова олія за смаком
2 ст. л. пшеничного борошна
Приготування:
1. Хліб розмочуємо в молоці. З'єднуємо м'ясний фарш з подрібненим часником, 1 цибулиною. Ретельно перемішуємо. Додаємо у фарш, розмочений хліб із залишками молока, яйце, петрушку, ч. л. солі і ще раз ретельно перемішуємо.
2. Готовий фарш ставимо в холодильник і починаємо готувати соус. Розігріваємо в каструлі 3-4 ст. л. оливкової олії. Додаємо 2 дрібно нарізані цибулини і тушкуємо близько 10 хвилин, постійно помішуючи. Далі додаємо попередньо очищену і нарізану тонкими скибочками моркву, 2 ст. л. борошна, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Доливаємо в каструлю 2 склянки води, вино, 1,5 ч. л. солі і готуємо ще 10 хвилин, поки соус не загусне. Потім розмішуємо в блендері до стану однорідної маси.
3. Робимо з фаршу кульки. Обвалюємо їх у борошні. У глибокій сковороді розігріваємо масло і смажимо там фрикадельки близько 5 хвилин, постійно перевертаючи. Потім кладемо їх у форму для випічки і поливаємо соусом.
4. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо фрикадельки близько 15 хвилин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт хрустких яєчних грінок.