Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 10
Інгредієнти:
50 г маку
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
185 мл молока
250 г тростинного цукру
250 г борошна з розпушувачем
3 яйця
210 г вершкового масла
1,5 ст. л. апельсинової цедри
250 г цукрової пудри
Приготвление:
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо маслом форму для ром-баби.
2. Мак змішуємо з теплим молоком і залишаємо на 15 хвилин.
3. Змішуємо цукор, яйця, борошно, 185 г масла і 3 ч. л. цедри в мисці. Додаємо молоко з маком і перемішуємо міксером на низькій швидкості. Включаємо середню потужність і збиваємо ще 3 хвилини.
4. Перекладаємо тісто у форму і випікаємо 50 хвилин або до готовності. Потім перевертаємо на блюдо.
5. Для глазурі змішуємо масло і цукрову пудру, цедру і 3 ст. л. гарячої води. Гарненько перемішуємо і намазуємо пиріг.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт каші з булгуру з сухофруктами і медом.