Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 12

Інгредієнти:

35 г какао-порошку

Популярні новини зараз

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Показати ще

10 мл ванільного екстракту

90 мл свіжого кави

215 г борошна

½ ч. л. розпушувача

¾ ч. л. солі

170 г вершкового масла

½ ч. л. соди

215 г цукру

2 яйця

120 г сметани

225 г гіркого шоколаду

270 мл вершків

40 г патоки

Приготування:

1. Збиваємо вінчиком какао, каву і ванільний екстракт.

2. Так само перемішуємо борошно, розпушувач, соду і сіль.

3. Далі в сотейнику розтоплюємо масло і цукор, потім збиваємо міксером протягом 5 хвилин, поки маса не охолоне. Додаємо по одному яйцю, потім суміш кави. Додаємо половину борошняної суміші і перемішуємо. Далі збиваємо сметану, і після неї залишки борошняної суміші.

4. Тісто кладемо в формочки і випікаємо в розігрітій духовці протягом 20 хвилин.

5. Вершки і патоку доводимо до кипіння. Дрібно подрібнюємо шоколад, кладемо його в широке блюдо і заливаємо гарячими вершками. Через 15-20 секунд ретельно змішуємо все лопаткою.

6. Ставимо крем в холодильник поки він не загусне. Після цього прикрашаємо кекси кремом за допомогою кондитерського мішка.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт приголомшливих сирних крекерів.