Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 12
Інгредієнти:
35 г какао-порошку
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
10 мл ванільного екстракту
90 мл свіжого кави
215 г борошна
½ ч. л. розпушувача
¾ ч. л. солі
170 г вершкового масла
½ ч. л. соди
215 г цукру
2 яйця
120 г сметани
225 г гіркого шоколаду
270 мл вершків
40 г патоки
Приготування:
1. Збиваємо вінчиком какао, каву і ванільний екстракт.
2. Так само перемішуємо борошно, розпушувач, соду і сіль.
3. Далі в сотейнику розтоплюємо масло і цукор, потім збиваємо міксером протягом 5 хвилин, поки маса не охолоне. Додаємо по одному яйцю, потім суміш кави. Додаємо половину борошняної суміші і перемішуємо. Далі збиваємо сметану, і після неї залишки борошняної суміші.
4. Тісто кладемо в формочки і випікаємо в розігрітій духовці протягом 20 хвилин.
5. Вершки і патоку доводимо до кипіння. Дрібно подрібнюємо шоколад, кладемо його в широке блюдо і заливаємо гарячими вершками. Через 15-20 секунд ретельно змішуємо все лопаткою.
6. Ставимо крем в холодильник поки він не загусне. Після цього прикрашаємо кекси кремом за допомогою кондитерського мішка.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт приголомшливих сирних крекерів.